Živa Ribičič

Ziva_RibicicModra pikica – montessori vzgoja in učenje za vse življenje

Modra pikica, Zavod za izobraževanje je moj otrok. Otrok zato, ker se ukvarja z najmlajšimi in pomaga pri najzgodnejšem razvoju jezika, prvega jezika, tistega, v katerem dojenčki mislijo, čustvujejo in se izrazijo. Izziv, da se lotim razvoja jezika pri najmlajših me je v desetletju pripeljal do spoznanja, da le celostni razvoj otroka na vseh področjih prinaša optimalni razvoj. Zato sem začela poglobljeno študirati pedagogiko montessori in po dolgem iskanju našla prekrasno prostorno pritlično hišo za Bežigradom.

V njej bo od 1.9. 2016 zaživel zasebni montessori vrtec Modra pikica z otroki od prvega do šestega leta in ravnateljico z dvajsetletnimi pedagoškimi izkušnjami, tudi na področju ravnateljevanja v javnem zavodu.

Sprašujejo me, če ima moj dan 25 ur, odgovarjam, da jih ima prav toliko kot pri drugih prebivalcih tega planeta. Uživam v tem, kar delam in jasni cilji, veliko znanja in izkušnje pomagajo pri mojih zasebnih in poslovnih projektih. Seveda pa je na prvem mestu trdo delo:  delam na področju evropskih projektov, sem tolmačica  za gluhe, vodim tečaje razvoja jezika za dojenčke in malčke, učim odrasle v programu predšolska vzgoja, pišem članke za revijo Mama. Poleg tega pa še tečem, kar mi prinaša notranji mir in me hitreje pripelje do želenih ciljev.

rozastolpMoja največja učiteljica je triletna hčerka Luna, ki mi pomaga pri razvoju mojih programov in septembra z mano vstopa v vrtec Modra pikica – montessori vzgoja in učenje za vse življenje.

Kontakt: ziva.ribicic@gmail.com