500 podjetnic 2013

Podjetnice, v sredo, 13. 3. 2013, smo skupaj z vami ustvarili nekaj nepozabnega! V sredo smo si na obraze pričarali nasmeh, srečo, solze ganjenosti, pogum in še marsikaj. Verjamemo, da je marsikatera podjetnica dobila inspiracijo za nadaljevanje, za nekaj novega, za izstopiti iz povprečja. In upamo, da boste tudi s pomočjo dogodka 500 podjetnic spreminjale svet!

Nekaj slik iz dogodka 500 podjetnic:

 

V sredo, 13. 3. 2013, smo zatresle Slovenijo!

Skoraj 300 podjetnic se je zbralo v Austria Trend hotelu, na največjem dogodku ženskega podjetništva v Sloveniji, kjer se je kresalo od energije – mnogo smeha, navdušenja, veselja, celo solz ganjenosti in ponosa. »Dogodek, kakršnega v Sloveniji še ni bilo.« so poudarjali predavatelji. In tudi statistike potrdijo to trditev.

Dogodek je bil v znamenju rdeče barve. Da, določen je bil dress code dogodka, tako da je prav vsaka udeleženka imela na sebi nekaj rdečega. Zakaj rdeča? Ker ta barva predstavlja samozavestno, ponosno, udarno žensko, poleg tega je to barva strasti in zmage. Vse, kar je dogodek tudi predstavljal.

 

»Dogodek 500 podjetnic je dokaz, da je v Sloveniji ogromno podjetnic, ki si želijo povezovanja, druženja, želijo si stopiti skupaj in tako spreminjati poslovni svet žensk. Zato smo presrečne, da smo se zbrale v tako velikem številu, saj nam to dokazuje, da smo na pravi poti. Zakaj samo ženske? Ker smo drugačne. Drugače pristopamo k poslu, imamo drugačne kvalitete in drugačne izzive kot podjetnice. Zato potrebujemo tudi drugačne dogodke kot moški. 

Ker verjamemo v moč povezovanja! je moto dogodka, kateremu bomo sledili ne le na tem dogodku, ampak še na vseh nadaljnjih.« S temi besedami sta pozdravila skoraj 300 podjetnic simpatična povezovalca Sabina Gosenca in Domen Valič.

 

Ga. Marta Turk, ustanoviteljica Zavoda Meta in predsednica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije, nas je seznanila z nekaterimi pomembnimi statistikami, ki niso najbolj v prid ženskemu podjetništvu. Trdi, da je na tem področju potrebno storiti še mnogo in prav taki dogodki, kot je bil dogodek 500 podjetnic, so čudovit prispevek v razvoj podjetnic.

»Čutim se odgovornega, da vam predavam o narodni zavednosti … Je trenutno kriza? Ne, je le pomembna, globoka in hitra sprememba …« je začel svoje predavanje g. Japec Jakopin, lastnik podjetja Seaway, nas prisrčno nasmejal in podal čudovite nauke s svojo nepozabno energijo. Pozval nas je, naj bolj cenimo svoje ljudi, svoje dosežke, naj mi, kot posamezniki, pripomoremo k višjemu ugledu Slovenije. Slovenci moramo izkoristiti prednosti naše stičiščne lege, visoke tehnologije, izkoristiti potencial turizma in ceniti lastne dosežke. Popolnoma se strinjamo z njim …

S svojimi zgodbami o uspehu so nas motivirale Maja Debelak – Dobra vila Maja, Jerneja Kamnikar – Vivo catering in Barbara Humar – Linea Snella Co. Vsaka na svojem področju, vsaka drugačna, vsaka posebna, a vse uspešne podjetnice.

 

Posebna gostja dogodka je bila Madi Sharma, podjetnica iz Velike Britanije, ki je svojo podjetniško pot začela v domači kuhinji. Zdaj ima 8 podjetij po Evropi in Aziji, a nobene pisarne. Saj pravi, da se posel dela zunaj, med ljudmi, z networkingom. In to je bila tudi osrednja tematika dogodka 500 podjetnic – povezovanje, mreženje, izmenjava informacij, nasvetov in idej. Ker to potrebujemo!

»You can do it!« nas je spodbudila Madi, ki je kljub težki mladosti in zaničevanju postala izjemno uspešna podjetnica, ki z motivacijskim govorom obudi pogum in energijo v podjetnicah. Dodala je še: »Don’t wish to be anybody else than yourself.«

 

In ko nam je mag. Lenja Faraguna Papp med predavanjem pokazala reklamo, s katero je želela poudariti drugačnost v podjetništvu, smo se ozrle po dvorani in se nasmehnile ena drugi. Ker smo skupaj vse brisale solze ganjenosti. Ne le, da je Lenja iz nas izvabila te solze ganjenosti, ampak nas je tudi pozvala k drugačnosti, biti opažene in vidne. Na primerih je dokazala, da je to možno. Dokazala nam je, da v podjetništvu vedno bolj prihaja v ospredje ta čustven del, osebnost, unikatnost. In prav to je pisano na kožo nam, ženskam.

Na koncu nam je dal nekaj dobrih napotkov o poslovnem oblačenju in urejenosti modni poznavalec Tomi Vugrinec. »V prvi vrsti naj vaša obleka izraža vašo osebnost.«

Dogodek 500 podjetnic je postavil še na višji nivo obisk predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja. Navzoče je pozdravil s spodbudnimi besedami.

»V nagovoru je izpostavil, da so prireditve, ki slavijo ženske uspehe in dosežke nujne, saj še vedno živimo v času, v katerem so uspehi za ženske težje dosegljivi, kot to velja za moške. Zato je potrebno storiti vse, kar je v naši moči, da se s podobnimi prireditvami spodbuja ženske k pogumu in ambicijam, saj imajo vse možnosti, da dosežejo nadpovprečne rezultate, tako v poslovnem okolju kot tudi na drugih področjih.« so zapisali na spletni strani http://www.up-rs.si/ 

 

 

 

 

Dogodek 500 podjetnic je izpolnil pričakovanja tudi najbolj zahtevnim gostjam in organizatorkam:

»Marta, Zorica, Urša in Petra,
ne bom dolgovezila, ker tega ne znam. Znam povedati, kakšni so moji občutki in opažanja, vedno na kratko. Zato … Včerajšnji dogodek je bil v smislu kvalitete nekaj najboljšega, kar sem kadarkoli doživela! Toliko pozitivne naravnanosti, energije, dobre volje, volje uspeti in se dokazati, sebi, še nisem doživela. Najverjetneje smo res na ta način sposobne komunicirati samo ženske. Za moške je uspeh samoumeven (kot oni mislijo). Odprli ste mi povsem nova razmišljanja; že na poti domov sem začela pogledovati proti rumenim vratom …
Odlične ste, ostanite take še dolgo!«

Je po dogodku povedala Saša Vergan Klabjan, Vodja sektorja za komercialno bančništvo v poslovni enoti Koper (Probanka, d.d.,zlati sponzor dogodka 500 podjetnic).

Posebna zahvala generalnemu sponzorju dogodka – Si.mobil d.d.

Se vidimo naslednje leto na drugem dogodku ženskega podjetništva – 500 podjetnic!
Le nekaj čudovitih komentarjev:

Spoštovane gospe Marta, Zorica, Urša in Petra,
kot udeleženka včerajšnjega dogodka bi vam želela čestitati k odlični organizaciji dogodka, kakršnega verjetno v Sloveniji še ni bilo. Izjemne ste, izjemne so bile vaše gostje, takšno je bilo tudi vzdušje celotnega včerajšnjega dne. Vam in vašim sodelavkam želim še veliko pozitivne energije, nov(r)ih idej in uspešnih projektov!
Z lepimi pozdravi!

Irena Grubar, Vodja sektorja za komercialno bančništvo (Probanka, d.d., poslovna enota Novo mesto)

 

“Hvala VSEM VAM, ki ste izpeljale tak lep, velik, pomemben dogodek. Da je marsikatera ženska v sebi, če je imela dvome, pomiselke ; ji dali moči, trdo voljo, vizijo, da se ne sme prepustiti toku, temveč svoj notranji glas PRISLUHNITI !!! HVALA, HVALA, HVALA IN ŽELIMO VSE DOBROOOOO NA VSEH PODROČJIH.”

Laura Bordon, Vina Montis

 

“Spoštovane organizatorke!

Ljudje smo radi naklonjeni hitrim kritikam, medtem ko pohvale neradi delimo ali pa jim niti ne zaupamo pol toliko kot bi jim morali.
Upam, da ve sledite vsem pohvalam in se sploh ne ozirate na kakšno kritiko, če kakšna sploh obstaja, glede dogodka 500 podjetnic.
Sama hodim na veliko teh dogodkov, lahko rečem enkrat mesečno imam gotovo kaj takega na sporedu in vam zato iskreno povem, da Nikdar še nisem domov odnesla toliko dobre volje, toliko entuziazma, toliko motivacije, novih kontaktov in pametnih informacij kot po tem dogodku in edina kritika, ki jo želim deliti z vami je ta, da vam je lahko nerodno, da dogodka ne organizirate 2x letno!
Vam dam kar predlog – 500 podjetnic summer camp – workshop edition.”

Meta Kozjek Grošelj, direktorica Kozjek & Šenk, branding agencija

 

“Zelo sem vesela, da sem bila člen tega dogodka. To bom ponovila tudi drugo leto- OBLJUBIM, saj kaj takega ne smem zamuditi. Spoznala sem veliko novih ljudi, ki so mi odprli misli in oči. Hvala vam.”

Matejka Tinta, Tinta računovodstvo

 

“Dogodek je presegel moja pričakovanja. Informacije, ki sem jih dobila so mi dale potrditev, da sem na pravi poti in bi želela, da je takih dogodkov več v naši državi. Hvala vam …”

JE-NA, Nataša Krizmanič s.p.

 

“Prijetno druženje v ženski družbi. Miks smeha, klepetanja in solzic sreče v očeh.”

Maruša Korošec

 

“Dogodek je sprostil izjemno energijo. Če sodim po sebi, potem so se dogajali tudi premiki v glavi – ampak samo pozitivni:) Lepo je biti del dogodka, kjer se išče rešitve, kjer so vsi zazrti v prihodnost, polni energije, upanj in norih, ampak vseeno realnih pričakovanj. Za nekatere podjetnice, ki sem jih v sredo spoznala, se mi zdi, kot bi jih poznala že vse življenje. Super je bilo videti iskrice v očeh, ko so pripovedovale tudi o zelo nenavadnih načrtih. Res enkratno. Za ponovit. Čimprej.”

Darja Kaltnekar, Tiskarna majic GAJCOM d.o.o.

 

“Dogodek je bil odličen … Dogodek je odlikovala odlična energija, pozitivizem in nekaj odličnih zgodb o poslovnih uspehih.”

Saša Bezek Mejaš, O. K. Consulting d.o.o.

 

“Odlično organiziran in izveden dogodek!!”

Senka Halebić, Lesensa d.o.o.

 

“Dogodek 500 podjetnic se je zgodil ob pravem času. Ko ženske prepoznavamo neko novo vlogo, ki jo prebujamo v sebi in družbi. Ugotavljamo, da svet potrebuje tudi ženski način delovanja, da bo v ravnovesju -sodelovanje, podporo, sprejemanje, nego. In v tem duhu in energiji se je odvil celoten dogodek. Hvaležna sem organizatorkam, da so prepoznale potrebo in udeleženkam, da smo začutile, da je čas, da začnemo skupaj plesti nekaj novega.”

Melita Zupančič, Pogovori s Srcem

 

“Dogodek me je zelo navdušil. Posebna hvala ga. Marti Turk, ki je prava dušica – naravna in spontana. Seveda pohvale vsem ostalim. Prijetno sem bila presenečena, ker ste organizatorke poskrbele, da se je vse odvijalo zelo prijetno in vendar na visokem nivoju.”

Tjaša Vuzem, KRONA PLUS d.o.o.

 

“Enkraten dogodek. Želim, da bi bilo naslednje leto še več mladih, tudi takih ki imajo zaenkrat samo željo po podjetništvu.”

Tjaša Kržič, Zavarovalništvo Franc Kržič s.p.

 

“Sama izvedba dogodka se mi je zdela odlična, vesela sem bila rdeče niti – rdeča barva, sem rojena v znamenju ovna in mi je barva res blizu. Pohvala za gong inspiracijo na začetku in na koncu.”

Gabriela Zupan, Wellness & Health Coach

 

“Zelo pozitivno naravnan dogodek. Odlična organizacija in odlična družba.”

Tina Kranjec

 

“Zelo pozitivno. Odlična organizacija dogodka, izbira govornic, na splošno vseh udeleženk, ki sem jih spoznala. Domov sem prišla zelo navdušena nad slovenskimi poslovnimi ženskami. In polna idej, ki sem jih dobila iz predavanj in pogovorov udeleženk. Skratka ,dogodek me je osebno zelo motivira, da postanem še bolj učinkovita v svojem poslu.

Martina Vatovec

 

“Dogodek je bil poln pozitivne energije, kar človeku vsekakor prinaša dodatno moč, da nadaljuje na svoji zastavljeni poti! Zelo vesela bi bila, če bi posamezne predstavitve predavateljev dali na vašo stran. Hvala in samo tako naprej …”

Danica Pogačnik, Makom Trgovina, d.o.o.

 

“Presenetljivo. Z lepim pridihom duhovnosti in nekih pravih vrednot človeka. Sem brez kritike. Zelo pozorne organizatorke … npr parfumčki v vrečkah pod sedeži … kar vsako žensko navduši, bonbončki Mercy, hvala ker si, ker vsaka od nas si zasluži reci sama sebi ravno to. Izjemen dogodek in čudovit pozitiven naboj predavateljev. Več in več takih dogodkov potrebujemo, sploh pa, ker je bilo čutiti tako veliko iskrenosti. Vsa zahvala gre nameram organizatorkam, ker ravno prava namera prinese željene rezultate.”

Sabina Mai, Radharani- svetovanje za polnejse in bolj svetlo zivljenje

 

“Zelo lep koncept dogodka. Dan, ki je povezal ženske. Izredna energija na enem mestu in želja po novih spoznanjih in poslovnih poznanstvih.”

Mina Kerič, Agencija Promo

 

“Spoznala sem, da je vse v življenju z namenom => Dogodek me je izredno navdušil in spoznala sem kar nekaj prijetnih, odličnih sogovornic. Iskrene čestitke. Tudi gesta o RDEČI BARVI je dodala odličnost in krasno energijo. Dokazale smo – ŽENSKE LAHKO SPREMINJAMO! Morda bomo me rešile, kar so v glavnem tudi slovenski moški v dvajsetih letih zavozil … Škoda, po več kot dvajsetih letih predvsem tuje nemške prakse, si TO DRZNEM in imam pravico IZRAZITI! Bravo, le tako naprej!”

Alenka Zohar

 

“Dogodek je potekal in “obrodil dobre sadove”. Bila je odlična organizacija in izvedba. Zelo pomembne misli in izkušnje nam je predstavila predsednica ga. Marta Turk, ki nam je dala iztočnico in obenem dobro popotnico. S posebno pozornostjo je poudarila pomembnost nadaljnega delovanja, sodelovanja in povezovanja žensk v širši skupnosti. Prispevki uspešnih podjetnic so bili odlični. Mislim, da je na tem srečanju marsikatera ženska dobila novo motivacijo in enthuziazem za svoj osebni in skupni napredek. Jaz sem odšla z dogodka polna novih idej.”

Zdenia Kodey

 

“Hvala vsem štirim organizatorkam dogodka, nastopajočim ter povezovalcema, za izjemen dan, preživet v družbi žensk, ki so nas povezovali pozitivna energija, zanos, volja do dela in ustvarjanja ter srčnost. Najbolj sta se me dotaknila nastopa ga. Lenje Faraguna Papp ter g. Tomija Vugrinca, vsi ostali nastopajoči pa so s svojo srčnostjo in zanosom dogodek še dodobra začinili in ga naredili za nepozabnega.”

Nina Kolar, Unikatnica

 

“Super ideja in izvedba. Všeč mi je bilo, ker sem začutila, da nas je precej žensk, ki si upamo in smo drzne in podjetne. Mi je dalo upanje in nov zalet.”

Marjana Laibacher Rogelj, Moj Mentor

 

“Res ste izredno dobro organizirale dogodek. Uživala sem zelo!! Zame je načeloma to bil en prost dan, katerega sem koristno izpopolnila, bi se lahko temu reklo :) Hvala in prav gotovo se udeležim srečanja tudi drugo leto.”

Renata Fric, Magic d.o.o.

 

“Dogodek je bil sistematično organiziran, vse pohvale. Verjamem, da je udeležba bila nižja zato, ker se je dogajalo prvič, a podjetnice, ki smo se ga udeležile, bomo ponesle dober glas naprej in naslednje leto bo zagotovo število večje.”

Bisera Kosednar, KOSEDNAR, računovodske in druge storitve d.o.o.

 

“Dogodek je bil izjemen in se ga bom z veseljem ponovno udeležila.”

Špelca Morojna, Poslovna Boginja

 

“Dogodek je bil zares čudovit, prijeten, poln kreativne, vzpodbudne in povezovalne energije. Že sam začetek dogodka, ki se je začel z gongi, je kazal na to, da to ne bo običajen dogodek. Oznanil je čas ženskega podjetništva. Vesela sem, da sem bila ena izmed udeleženk tega dogodka, saj sem lahko občutila moč ženske energije. In ta je med nami, ki smo se spoznale na dogodku tudi ostala v nadaljnem skupnem sodelovanju.”

Jerneja Agić, OBLECI.SE,vzgajamo stil

 

“Čestitke vsem pobudnikom in izvajalcem. Moja ocena je najvišja in je dogodek presegel vsa moja pričakovanja. Všeč mi je bilo aktivno nagovarjanje k mreženju, saj smo sicer preveč zadržani.”

Slava Suhač, ABMSS, d.o.o.

 

“Uživala sem, ker sem preživela drugačen dan. Spoznala sem veliko novih obrazov, in kar je tudi zelo dragoceno, srečala znane. Cenim pogum, ki so ga punce pokazale. Taki dogodki so pomembni in potrebni. Gremo naprej!”

Klara Ramovš, Elite izobraževanje, d. o. o.
Organizatorke dogodka:

Od leve proti desni: Marta Turk, Zorica Jakolin, Urša Žorž in Petra Škarja

 
 

Dober glas seže v deveto vas:

500 podjetnic v reviji Nova

 

500 podjetnic

 

500 podjetnic – DELO

 

500 podjetnic v reviji Lady

 

500 podjetnic na uradni spletni strani predsednika države – g. Borut Pahor

 

500 podjetnic – Slovenske novice

 

500 podjetnic – GZS Zbornica osrednjeslovenske regije

 

500 podjetnic – spletna stran Delo.si