Sabina Recek Korenčan

sabina fimo masaMoja zgodba pri »500 podjetnic« ima dva začetka. Prvi je trenutek, ko sem spoznala Zori – tega trenutka, te energije in spontanosti, ne bom pozabila nikoli. Hvala draga Zori!

Drugi je moj osebni začetek, začetek sanj in hkrati življenja podjetnice, ko sem, ob redni zaposlitvi, pričela z izdelovanjem nakita iz polimerne gline.

Kako bi se na kratko predstavila? Srčna in ustvarjalna, nasmejana in radovedna, dramatično kontrastna in pravljično zasanjana, taki kot so tudi izdelki izpod mojih spretnih prstov. Pravzaprav so izdelki moje ogledalo, moja ljubezen pa poleg moje družine seveda ustvarjanje, raziskovanje in odkrivanje lepih stvari ter potovanja.

Pred več kot desetimi leti sem tako med raziskovanjem materialov naletela na polimerno glino – Fimo maso in radovedna kot sem, sem začela eksperimentirati. Razvila sem lastne, inovativne tehnike oblikovanja in barvanja polimerne gline, zaradi česar so moji izdelki tako zelo izstopajoči, nenehno raziskovanje in učenja pa vdahne mojim pisanim izdelkom še posebno čaroben karakter.

Navdih jemljem iz narave, iz umetnosti in vsega lepega kar nas obdaja, mladostno navihanost pa s svojimi idejami doda tudi sin Rok, dijak Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Vsak kos je unikaten in mu v širšem prostoru ni podobnega.

Pisane elemente iz polimerne gline kombiniram z drugimi dekorativnimi kosi – vrvicami, različnimi perlicami, češkimi kristali, usnjenimi in svilenimi trakovi, različnimi kovinskimi elementi in zaponkami. In tako, navadno v nočnih urah, nastaja pravljično lep nakit.

Moje delo je bilo že večkrat predstavljeno, konec lanskega leta tudi na svetovno znani »kultni« design strani, ki objavlja izjemne stvaritve umetnikov iz celega sveta, Folt bolt.

Moja vizija je samostojna pot z blagovno znamko Fimo fantazija, dogodek, kot je srečanje 500 podjetnic, pa je izziv in odlična priložnost za povezovanje in napredek. Veselim se že »našega« dne!

 

sabina fimo fantazija

Facebook: Fimo-fantazija-ročno-delo

Flickr: www.flickr.com/photos/127130010@N06/

Pinterest: www.pinterest.com/ffantazija

Etsy: www.etsy.com/shop/Fimofantazija

Instagram: instagram.com/rksabina

Foltbolt: Sabina-Recek-Korenchan-Fimo-Fantazija

 

 

 

 

 

Sabina Recek Korenčan bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2015.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>