Marjetka Perme

Marjetka Perme

Marjetka Perme

V mislih zavrtim čas 25 let nazaj. V osnovni šoli sem, pridna punčka, z velikimi očali, odličnjakinja, prva v zgodovini naše šole z zlatim Vegovim priznanjem … in tako neskončno nesrečna.

Zakaj? Že od malih nog sem razumela, da naša šola žal ni šola za življenje; da mi podatek o tem, koliko premoga so pred desetletji nakopali na drugem koncu sveta, nikdar ne bo koristil in nima moči, da bi me naredil srečnejšo in uspešnejšo. Pa vendar sem bila primorana vsakodnevno izčrpavati svoje možgane z množico nekoristnih letnic, statistik in drugih informacij. Ubijalo me je.

Poskušala sem biti upornik, revolucionar. V govornih vajah in šolskih spisih sem pisala o nesmiselnosti takšnega sistema in o tem, česa bi se v resnici morali učiti. Veščin za življenje. Naletela sem na gluha ušesa, na posmeh, cveke za kazen za svojo predrznost in razmišljanje z lastno glavo. Na koncu sem zlomljenega duha le še stisnila zobe in čakala, da moje formalno izobraževanje mine. Da bom svobodna. Da bom končno spet lahko zadihala. Zaživela normalno.

Šola je bila mimo, bila sem olajšana, a roko na srce, v tem svetu se nisem znašla. Bila sem zmedena, prestrašena, nesamozavestna, brez sposobnosti upravljanja s svojimi čustvi in odzivi itd.

Leta so tekla, ni mi bilo s cvetjem postlano, a nekega dne je sonce končno posijalo tudi zame. Odkrila sem tisto, kar sem v šoli tako zelo pogrešala – veščine in znanja, ki so resnično ključnega pomena za srečno in uspešno življenje.

Enostavna orodja in tehnike, s katerimi sem se naučila postavljati in dosegati cilje, spremeniti žalost in pesimizem v srečo in notranji mir, apatijo v motiviranost, strahove in negotovost v samozavest in odločnost; enostavna orodja in tehnike, ki mi omogočajo, da vzpostavljam kvalitetne, izpolnjujoče medosebne odnose, učinkovito vplivam na soljudi, se uspešno izogibam konfliktom in namesto njih gradim (še) trdnejša medosebna zavezništva; enostavna orodja in tehnike, ki mi pomagajo razvijati kreativnost, izkoriščati moje nezavedne potenciale, povečevati učinkovitost, razvijati nove koristne navade in še bi lahko naštevala.

Vsa ta znanja, orodja in tehnike so znana pod skupnim imenom nevrolingvistično programiranje (ali na kratko NLP) in so nepogrešljiva tako na področju osebnega kot tudi poslovnega uspeha. Tako koristna, uporabna in enostavna so, da nisem mogla prenehati z učenjem – postala sem NLP praktik, NLP mojster, NLP coach in nazadnje še mednarodno certificiran NLP trener, kar pomeni, da v okviru certificiranih NLP treningov podajam to znanje naprej vsem tistim, ki želite uspešno premagati svoje izzive ter uresničiti svoje cilje in sanje na osebnem in poslovnem področju.

Kolikor me je formalni šolski sistem obremenjeval in onesrečeval, toliko bolj sem danes pri svojem delu zavezana visokim standardom poučevanja, ciljni in rezultatni naravnanosti ter usmerjenosti v človeka kot celostno bitje, vredno sreče in uspeha.

Znanje mi je povsem spremenilo življenje. Lahko ga spremeni tudi vam.

 

 

akademija za osebno odlicnost marjetkaMarjetka Perme – Akademija za osebno odličnost

E: marjetka.perme@osebnaodlicnost.si

G: 041 655 529

W: www.osebnaodlicnost.si

FB: Marjetka Perme

 

 

 

Marjetka Perme bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2015.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>