Špela Gazvoda

Špela Gazvoda / R-Spela Gazvodatisk

 

R-tisk je sodobna tiskarna, kjer se črnilo pretaka že dve generaciji. Špelo kot deklico očetovi tiskarski stroji niso ravno navduševali, navduševali pa so jo lepi papirji in računalnik, na katerega je že kmalu začela risati in se zelo trudila z izborom barv na svojih risbicah, a ko jih je natisnila na domač tiskalnik, je ven zlezla le neka črno-bela grdobija, zato je seveda od očeta zahtevala, da njene umetnine natisne barvno. Takrat ji je oče prijazno dopovedal, da so črno-bele slike v bistvu bolj zanimive (in zamolčal, da je tiskarska barva draga), da le ne bi stopil njenemu kreativnemu duhcu na rep.

 

Diplomirana oblikovalka zdaj dela v tiskarni, katero je tudi resno prevzela po hudi bolezni očeta Boštjana. Iz le te se brez njene pomoči tako v družinskem kot tudi poslovnem smislu mogoče ne bi izvlekel. In to ju je še bolj povezalo. Špela je dobesedno čez noč postala vodja tiskarne R-tisk. Čeprav ni imela niti približno toliko znanja kot Boštjan in bila nenazadnje po študiju še zelo nespretna v poslih, jo je vlekla naprej ljubezen do dela in družine. To obdobje je bilo zelo garaško in naporno, polno novih izkušenj in preprek. Tiskarstvo je posel, kjer vladajo večinoma moški, zato je bilo zanjo celotno popotovanje še toliko težje. Še dandanes se najde kdo, ki je pozitivno ali negativno presenečen, ki to sprejme ali pa ne, vendar zdaj stopa naprej bolj samozavestno kot pred tremi leti. Z Boštjanom, ki sedaj dela sicer manj in je še vedno opora Špeli, skupaj tvorita družinsko tiskarno, kjer tudi v času malih naklad in šparanja na vsakem koraku ohranjajo kvaliteto in ne popuščajo pritiskom trga. Strank imajo ogromno, od velikih do malih, vsem pa je skupno eno – to, da ostajajo.

 

Spela Gazvoda

 

Od leta 1985 so dodobra izpilili znanje v ofset tisku in ga prepletli s sodobnim oblikovanjem, drugimi tehnikami in dodelavami. Trdno so prepričani, da kljub obilju e-medijev ostaja tisk na papirju edinstveno izkustvo z vsemi čutili. Z naročniki iščejo najboljše rešitve, ker verjamejo, da je videz tiskovin in njihov vtis pri ljudeh (za)pomnljiv. Navdušeni so nad tiskom kot obliko komunikacije, saj z izbiro pravega papirja in barv kvalitetno predstavimo dogodek, razstavo ali podjetje.

 

V vsako tiskovino vložijo najvišjo stopnjo mojstrstva z osebnim pristopom. Prednost dajejo kakovosti in natančnosti, s pozornostjo pri vsakem detajlu. Oblikovalcem in naročnikom puščajo prostor za kreativne rešitve, sami pa sodelujejo pri načrtovanju s svojim profesionalnim znanjem o ofset tiskarstvu in papirjih. Strokovno narejene poslovne tiskovine in promocijski materiali so ustvarjeni za začetek novih pogovorov, odpiranju vrat in krepitvi odnosov.

 

W: www.r-tisk.sispela gazvoda

FB: R-tisk

IG: @rtisk

tiskarna@r-tisk.si

 

 

Špela Gazvoda bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2017.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>