Sabina Recek Korenčan

Kako je leto hitro naokoli! Dogodek »500 podjetnic« je spet tu in z njim naše druženje, mreženje, učenje … in seveda naše gostiteljice, neustrašne Zori, Urša in Petra. Hvala dekleta!

Kako bi se opisala? Sem srčna in ustvarjalna, nasmejana in radovedna, dramatično kontrastna in pravljično zasanjana, takšni pa so tudi izdelki izpod mojih spretnih prstov. Pravzaprav so izdelki ogledalo moje duše, moja ljubezen pa poleg moje družine seveda ustvarjanje, raziskovanje in odkrivanje lepih stvari ter potovanja.

Pred desetletjem sem med raziskovanjem materialov naletela na polimerno glino –Fimo maso in radovedna kot sem, sem začela eksperimentirati. Razvila sem lastne, inovativne tehnike oblikovanja in barvanja polimerne gline, zaradi česar so moji izdelki tako zelo izstopajoči, nenehno raziskovanje in učenja pa vdahne mojim pisanim izdelkom še posebno čaroben karakter. Navdih jemljem iz narave, iz umetnosti in vsega lepega kar nas obdaja, mladostno navihanost pa s svojimi idejami dodata moja otroka, sin Rok, oblikovalec, in hči Klara, modna navdušenka. Vsak kos je unikaten in mu v širšem prostoru ni podobnega.

Sabina Recek Korenčan

Pisane elemente iz polimerne gline kombiniram z dekorativnimi dodatki – vrvicami, različnimi perlicami, češkimi kristali, usnjenimi in svilenimi trakovi, različnimi kovinskimi elementi in zaponkami. In tako, navadno v večernih urah, nastaja pravljično lep nakit.

Moje delo je bilo že večkrat predstavljeno, tudi na svetovno znani »kultni« design strani, ki objavlja izjemne stvaritve umetnikov iz celega sveta, Folt bolt.

Moje sanje so visoko leteče, saj želim postati podjetnica v pravem pomenu besede, trenutno je izdelovanjem nakita iz polimerne gline ¨le¨ dodatna dejavnost ob redni zaposlitvi. Vizija je torej samostojna pot z blagovno znamko Fimo fantazija, odprtje trgovine oz. ateljeja, najprej pa prodor na slovenski trg preko posredniške prodaje v trgovinicah, galerijah in preko spleta.

Srečanje, druženje, mreženje s 500 podjetnicami je izziv in odlična priložnost za povezovanje in napredek. Veselim se srečanja z vami!

sabina fimo fantazijaFimo fantazija, unikaten ročno izdelan nakit iz polimerne gline
Sabina Recek Korenčan, osebna dopolnilna dejavnost
Ježa 92, 1231 Ljubljana Črnuče

W: fimofantazija.wordpress.com
E: fimofantazija@gmail.com
G: 041 349 971
FB: fimofantazija.handmade
Flickr: www.flickr.com/photos/127130010@N06/
Pinterest: www.pinterest.com/ffantazija
Etsy: www.etsy.com/shop/Fimofantazija
Instagram: www.instagram.com/fimo.fantazija.rksabina/
Folt Bolt: Sabina-Recek-Korenchan-Fimo-Fantazija

 

 

Sabina Recek Korenčan bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>