Nena Veber

Vedno sem želela premikati meje možnega višje in na ta način preizkušati svoje sposobnosti, zato sem takoj po zaključenem študiju Germanistike na FF v Ljubljani leta 1993 odprla eno prvih zasebnih jezikovnih šol, kjer smo tuje jezike poučevali tudi v »alfa stanju zavesti«, za tiste čase pri nas novi in malo znani tehniki, ter tako živela svoje »jezikovne sanje«.

Zatem sem nekaj let živela v Nemčiji, kamor se je preselila naša družinica, se dodatno izpopolnjevala in izobraževala, ter po vrnitvi iz tujine naslednje desetletje delala v gospodarstvu, v enem naših največjih in najuglednejših podjetij, na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih, ter tako uresničila še »ekonomski« delček svojih sanj.

Leta 2008 sem ustanovila »moj« Althea®  Center Zdravja in Harmonije, v okviru katerega uresničujem svojo srčno željo: pomagati sebi in tistim, ki to želijo, da skupaj naredimo svet lepši in prijaznejši za sobivanje vseh nas, ki smo so-/popotniki v tem času in prostoru.

 

Kaj je vaš produkt / storitev?

V Athea® Centru Zdravja in Harmonije deluje vrhunska fizioterapija, kjer izvajamo protibolečinske terapije, rehabilitacijo po poškodbah in operacijah, tako za vrhunske športnike, kot rekreativce in vse ostale. Nudimo terapevtske in energijske masaže, diagnostiko energijskega stanja telesa  in IMT®  intuitivne mentalne treninge za vizualizacijo za športnike, poslovneže ali razreševanje osebnih izzivov.

 

Kaj je vaša vizija?

  • Vizija Althea®  centra Zdravja in Harmonije:
    biti najboljša fizioterapija za obravnavo poškodb vrhunskih športnikov, rekreativcev in vseh ostalih uporabnikov tako v Sloveniji, kot na širšem področju sosednjih držav
  • vrhunskim športnikom, poslovnežem in posameznikom z IMT®  mentalnimi treningi in vizualizacijo pomagati sprejeti ter preseči svoje »meje«, omejujoče vzorce delovanja in razmišljanja, ter jim biti v oporo pri doseganju zastavljenih ciljev.
  • podajati znanje in vedenje o različnih tehnikah in metodah pomoči in samopomoči čim širšemu krogu ljudi, ter jih spomniti, da nosimo vse odgovore v sebi, le poslušati se je potrebno, ter spet prevzeti odgovornost za svoje zdravje in počutje v svoje roke.

 

V čem ste drugačni, boljši, unikatni?

To naj vam pa prišepnejo uporabniki naših storitev:

Anže Kopitar, hokejist NHL LA Kings: »Vsem športnikom in rekreativcem toplo priporočam zaradi svojih izkušenj, da v primeru poškodbe obiščejo fizioterapevtski center ALTHEA®, kjer bodo enako kot jaz deležni vrhunskih terapij.«

Teja Gregorin, biatlonka: »Moje izkušnje v centru Althea lahko opišem le kot »prava harmonija za moje telo«, saj mi terapije kot so tecar, energijske masaže in ostale tehnike, ki jih izvajajo omogočijo, da se lahko v najkrajšem možnem času spet vrnem k normalnemu treningu.«

Blaž Kavčič, tenisač: »Poškodovane noge nikakor nisem uspel obremenjevati tako, kot pred poškodbo in čutil sem, da si ne znam pomagati, v glavi sem imel zavoro…takrat mi je na pomoč priskočila Nena z IMT® treningom – v nekaj dneh sva prebila zavoro in moje gibanje na igrišču je postalo veliko boljše in spet sem čutil, da sem na igrišču tisti pravi, saj je bilo zelo težko žogo poslati mimo mene. Nena pa me je tudi naučila, naj poslušam sebe in svoje telo, zdaj si velikokrat lahko pomagam tudi sam.«

 

Želim si … biti v vsakem trenutku v stiku s seboj in samo to, kar resnično sem, ker takrat sem najbolj iskrena, pristna in uspešna, ter zadovoljna.

Iščem »ključe«, saj verjamem, da v življenju ni naključij, so samo »ključi« (na-ključ-je), ki nam jih v obliki sinhronih dogodkov ponuja življenje, ko smo nanje pripravljeni. Na nas pa je, da smo pozorni na to, kaj se nam dogaja, da te ključe prepoznamo, si jih upamo vzeti in odkleniti vrata, ki stojijo na naši poti razvoja in zakorakati naslednjemu izzivu nasproti.

Nekoč bom postala … še boljša in uspešnejša, kot sem že danes.

Najbolj sem ponosna na to, da mi v življenju uspeva ohranjati svojo osebno noto, ter da sem vzgojila dva prekrasna otroka, ki mi brezpogojno stojita ob strani in vračata vso ljubezen in pozornost.

 

althea

ALTHEA Center Zdravja in Harmonije

Železniška ulica 5, 4248 Lesce

Gsm: 040 81 85 85

Spletna stran: www.althea.si

e-mail: info@althea.si

FB: https://www.facebook.com/AltheaCenterZdravja