Erika Jesenko

erika jesenkoErika Jesenko – dekle z mnogo talenti in dekle, ki verjame v moč sodelovanja

Moje življenje se je začelo 07. 04. 1987. Starša sta mi nadela čudovito ime Erika in ga s ponosom nosim že 26 let.

Že v otroških letih sem začutila željo, da bom nekoč morda podjetnica.  Ampak brez znanja najprej ne moreš. Tako sem najprej kot vsak odšla v osnovno šolo. Leta 2002 sem nadaljevala svojo kariero na Ekonomski šoli, kjer sem leta 2006 postala Ekonomski tehnik. Želja po študiju na fakulteti je bila zelo močna in tako sem se vpisala na Fakulteto za upravo, ki sem jo tudi uspešno končala in sedaj s ponosom nosim naziv Diplomantka upravnih ved.

Že med srednješolskim in študijskim izobraževanjem sem ugotovila, da ne morem biti prisotna samo na enem področju, tako sem že takrat začela pisati pesmi za osebe, ki so mi ljube, začela sodelovati na projektih v SŠ sem sodelovala pri projektu Jezero je – Jezera ni, ki se je dogajal prvi vikend v maju., sodelovala pri promociji matematičnega tekmovanja.

Dobila sem tudi nekaj izkušenj iz študentskega dela – največ iz administracije. Življenje na fakulteti mi je prineslo veliko novih izzivov in novih prijateljev, ki so me kar potegnili v aktivno obštudijsko življenje, saj sem začela spremljati organizacijo različnih dogodkov, sama sem aktivno sodelovala pri praznovanju 50. Letnice Fakultete za upravo – projekt FUTUR 2007, hodila na različne strokovne izlete (Bruselj, Pariz, Strasbourg, Luksemburg, Haag, Amsterdam).

Aktivno sem začela spremljati tudi glasbo in tako sem začela spremljati glasbene portale.  Tako sem leta 2012 začela aktivno sodelovati z dolenjskim portalom Kulturnega društva Glas – Infoglasbeni.net, kjer objavljam in pišem različne članke, najraje o narodno zabavni glasbi. Obiskujem različne koncerte, ampak najraje zavijem na koncerte, kjer je prisotna harmonika. Sodelujem tudi z Zavodom Nefiks, kjer sem Nefiks Tutorka, udeleženka zaposlitvenega kluba Služba me ne išče, kjer spoznavamo aktivne tehnike zaposlovanja.

Poleg tega sem se lotila dveh velikih projektov. Prvi projekt je: Poletni tabor na Pohorju v idili Ekološke kmetije Fifer (sodelujem s prijateljico Matejo Fifer – njen oče je lastnik kmetije), do tega sodelovanja je prišlo zaradi skupnih interesov in ker sva se odločili in ugotovili, da na Štajerskem manjka tabor za otroke ranljivih in socialno ogroženih družin.

Drugi projekt, ki sva se ga lotili je pa ustanovitev lastne agencije za organiziranje različnih dogodkov, izobraževanj, oglaševanja. Ampak ideja se rojeva počasi, najine moči so sedaj najbolj uprte v Poletni tabor, ki se bo zgodil v mesecu juliju od 25.7 – 27.7. 2014.

Kljub vsem obveznostim se izobražujem in samoizobražujem, saj sem mnenja, da je v sedanjem času pomembno, da se znajdeš sam na tako nasičenem trgu dela.  Zelo rada tudi fotografiram, se sprehajam v naravi, rada obiskujem različne kraje po Sloveniji in dobivam ideje, kaj bi lahko v tistem kraju naredila ali organizirala, rada tudi plešem, pojem, kdaj zaigram na klaviature, ustvarjam izdelke, pišem pesmi, pečem in odkrivam še neodkrite talente, ki jih nosim v sebi.

Ko sem spoznala Uršo, Petro in Zory sem ugotovila, da se od njih lahko marsikaj naučim in tako sem doživela tudi nekaj čudovitih utrinkov z njimi in so mi globoko ostali v spominu. S Petro sva se spoznali na njenem brezplačnem seminarju: Česar nas niso naučili v šolah, Zory in Urša sta stopili v moje življenje skupaj z Lenjo na delavnici – Postani slavna podjetnica, prijateljstvo se še naprej nadaljuje in tako sem prišla tudi na dogodek 500 podjetnic.

Erika Jesenko