ŠD Metulj – Dunja Gačnik

 

Dunja Gačnik

 

Sem idejni vodja in soustanoviteljica športnega društva Metulj. Sem rojena Dolenjka in prihajam iz okolice Novega mesta. Ker me je študij in kasnejša zaposlitev prinesla v Ljubljano, se vedno, ko imam čas, vrnem v to idilično vasico k staršem, saj mi predstavlja dom in zatočišče.

Že kot otrok sem bila nenehno v gibanju. Ukvarjala sem se z različnimi športi in obiskovala različne vadbe. V osnovni šoli sem trenirala odbojko, kasneje sem obiskovala vadbe aerobike in tae bo-ja. Pred nekaj leti pa sem na internetu zasledila pilates. O tej vadbi sem zelo veliko prebrala in se poučila o vseh dobrih lastnostih in učinkih vadbe. Ker sem bila po vsem napisanem o vadbi pilatesa povsem navdušena, sem se vpisala v najbližji klub, ki ga je izvajal. To so bili moji začetki pilatesa. Zamenjala sem kar nekaj društev in klubov, ker sem želela preizkusiti kako pilates poučujejo drugje. Hkrati pa sem želela začutiti utrip in strokovnost različnih inštruktorjev pilatesa. Prenehanje bolečin v hrbtenici, ki so me spremljale že od otroštva, izboljšanje telesne drže in dobro duševno počutje so pripomogli k temu, da sem tudi sama opravila licenco za pilates inštruktorja. Izkušnje sem nabirala v različnih klubih pri vodenju skupinske vadbe, kot tudi vodenju individualnih ur, za posameznike, ki jim bolj odgovarja vadba pilatesa samostojno z inštruktorjem.

 

Kako prepoznati dobrega inštruktorja?
Dunja Gačnik ŠD MetuljSpodaj navajam nekaj mnenj naših strank:

“15. januarja 2010 mi je bila ugotovljena diagnoza »mineralna kostna gostota značilna za osteoporozo in potreba za pričetek zdravljenja. Po kratkotrajnem jemanju zdravil – te so mi povzročale želodčne težave, sem zdravila opustila in se odločila za redno vadbo pilatesa, ki je tudi po mnenju moje zdravnice pripomogla k izboljšanju mojega stanja. Namreč na kontrolnem pregledu februarja 2012 je primerjava vrednosti pokazala, da je stanje veliko boljše. Tu moram na prvem mestu izpostaviti strokovne in osebnostne vrednote vaditeljice Dunje, ki je poskrbela, da vadbo pravilno in z veseljem izvajam. Omembe vredno je najbrž tudi to, da imam že skoraj 76 let. Dunja, hvala!!!
Hvaležna »pacientka«, 76 let

“Pilates me sprošča, z njim si nabiram močin življenjsko energijo. Čudovito se poda k teku, v njem najdem kar nekaj koristnih vaj, ki krepijo mišice in so učinkovite. Pilates pri ŠD Metulj poteka na prijeten, sproščen in razgiban način, predvsem pa s pravim občutkom. Napredek in zadovoljstvo sta zagotovljena. Super je.”
Simona

“Že tretje leto obiskujem jutranjo vadbo v GD Trnovo. Če bi me takrat vprašali, kaj je to pilates, bi rekla, da je to ena zelo počasna vadba, ki se jo hitro naveličaš. Danes lahko rečem, da je to zelo učinkovita vadba, s katero so moje težave z vratom (delo na računalniku) in v križu kar izginile (nisem mogla spati na trebuhu, ker me je v tem položaju bolel hrbet). Tako da, vadbo priporočam vsaki, ki se zaveda, da je prišel čas, da mora nekaj narediti za svoje zdravje in boljše počutje. Seveda mi pa to ne bi uspelo, če ne bi bilo sproščenega vzdušja, ki ga samo dobra inštruktorica, kot je Dunja, lahko ustvari.”
Carmen

 

In kako v poplavi številnih ponudb pilatesa prepoznati tisti klub oziroma inštruktorja, ki res zagotovi kakovostno izvajanje vaj, takih, ki bodo pokazale rezultate?
Dunja GačnikV našem društvu so skupinice majhne (od 6 -8 oseb na skupino). Le tako je poleg kvalitetne vadbe tudi vzdušje bolj intimno in prijateljsko (nenazadnje se na vadbi stkejo pristne prijateljske vezi, kar me še dodatno motivira, da nadaljujem s takim načinom dela). Vsaki stranki se posvetimo (te nam zaupajo kakšne težave imajo) in ji tako omogočimo trening, ki je prilagojen njej oz. njenemu trenutnemu počutju in kondiciji.

Znanje izpopolnjujem vsako leto z obiskovanjem seminarjev in delavnic doma in v tujini, prav tako pa velikokrat sežem po strokovni literaturi, saj le tako lahko maksimalno pomagaš stranki na poti do njihovega uspeha in jim tako ponudim najboljše v pilatesu. S pravilnim izvajanjem vaj, lahko stranka približno po 2 mesecih začuti, da se s hrbtenico oziroma njenim telesom »nekaj dogaja«.
Nenazadnje pa strankam veliko pomeni tudi pogovor, saj se velikokrat zgodi, da stranke pridejo k meni poleg vadbe, ravno zato, ker znam prisluhniti in pomagati, če je le v moji moči.

 

In kakšna je vizija društva?
Vsako osebo, ki pride k nam prebuditi iz bube v metulja!

 

ŠD Metulj logoKontaktni podatki:
WEB: www.sd-metulj.si
mail: info@sd-metulj.si
gsm: 040/785-934

Lokacija delovanja društva: Ljubljana in bližnja okolica

 

Nazaj na stran POVEZOVANJA.