Nives Mahne Čehovin

Nives Mahne ČehovinNives Mahne Čehovin – prevajalka in lektorica za angleški in slovenski jezik

www.prevajalka.com

            Vi napišete, jaz prevedem, oni razumejo :) 

Svet besed me že od malega privlači in navdihuje, angleščina in slovenščina pa sta moja strast. Priznam, da me pri zahtevnih besedilih tudi po toliko letih prevajanja še vedno preplavi adrenalin. Ko prevajam besedilo, soustvarjam “most med bregovoma”, da se sogovornika lahko razumeta.

V desetletju prevajanja in lektoriranja si štejem v čast, da so mi svoja besedila zaupale institucije Evropske unije (Komisija, Parlament in Sodišče), številne slovenske fakultete in ustanove, dve večji slovenski banki, več občin in cela vrsta agencij ter velikih in malih podjetij v Ljubljani, na Primorskem in drugod po Sloveniji. Med mojimi biserčki je prevod zahvalnega pisma britanski kraljici Elizabeti, ko je obiskala Kras.

V moji zbirki prevodov, ki mi vedno predstavljajo svojevrsten izziv, so še prevodi strokovnih knjig, monografij in člankov, objavljenih v uglednih tujih znanstvenih revijah. Sem tudi članica Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije (DZTPS).

Verjamem, da je vsak poklic kot drevo – če želiš rasti in šelesteti, moraš imeti močne korenine. Poslovne korenine pri meni poganjajo v te smeri:

  • KAKOVOST. Moji prevodi so kakovostni in vedno lektorirani (sodelujem tudi s strokovnimi angleškimi lektorji).
  • SRČNOST. Delam s srcem. Pri vsakem prevodu in lekturi se res potrudim, tudi če zato vložim več časa in napora, kot sem sprva načrtovala.
  • ZANESLJIVOST. Vedno se držim dogovorjenega roka, pa čeprav moram zato prevajati in lektorirati pozno v noč ali med vikendi.
  • ZAUPNOST. Čisto vse, kar prevajam in lektoriram, je zaupno. Pika.
  • UČENJE. Spremljam novosti, udeležujem se seminarjev in veliko berem … za prevajalca je vsako znanje dragoceno. Pri 87. letih pa bom kot Michelangelo rekla: še vedno se učim! :)

 

HIERONYMUS prevajanje in lektoriranje
Nives Mahne Čehovin s.p., Vodovodna 5, 6240 KOZINA

E: nives.mahne@siol.net
M: 031 522 894
T: 05 / 680 00 43
W: www.prevajalka.com

P.S. Obožujem sonce, še posebej tisto v očeh. :)

 

Nives Mahne Čehovin bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>