Nina Mandelj

Nina MandeljSem Nina Mandelj, skodranih las in pogostega nasmeha. Zagovornica preprostosti in pristnosti. Navdušujoča bralka knjig in nekoliko lena rekreativna tekačica, vendar še vedno vztrajna, saj je tek moja najhitrejša pot za filtriranje misli.

Menim, da mi je priimek namignil izbiro poklica – dietetiko, katerega študij ravno zaključujem. Kljub temu, da se naj ne bi spodobilo sem strastna ljubiteljica mlečne čokolade. Rada poudarim, da s svojim načinom prehranjevanja nočem biti vzor nečesa kar ni realno. Nočem zavajati, da jem le zdravo in čisto hrano. Tudi dietetiki imamo slabe dni in veliko željo po sladkem.

Zavedam se, da strokovna usposobljenost ni dovolj, zato sem si v času študija nabirala izkušnje s predavanjem, pisanjem člankov, organiziranjem dogodkov in s pomočjo posameznikom pri hujšanju.

Moja osebnost ima tako kot vsaka pluse in minuse. Prednost sta moja potrpežljivost, (pozitiven odnos do življenja in ljudi) energija, hitro vključevanje v družbo in zanos ter navdušenje. Ena od njih je tudi prilagodljivost, ki pa je lahko marsikdaj tudi slabost. Izboljšujem se še v svoji odločnosti in vztrajnosti, ampak tu imamo vsi še nekoliko možnosti, kajne?

Čeprav še nisem podjetnica, se v prihodnosti želim ukvarjati z motivacijo k hujšanju in zdravim načinom življenja. Prepričana sem, da za vsako osebo obstaja preprost način zdrave prehrane, s katero lahko živi svoje neobremenjeno življenje. Ker verjamem, da sta izbira prehrane in lasten občutek o sebi izredno prepletena, si želim osveščati o njuni povezavi in na ta način razkrivati lažjo pot do boljšega zdravja in počutja. Ko se začnemo ukvarjati kdo smo in ne kakšni smo, takrat zasijemo. Torej najprej delo na sebi, samozavesti, samospoštovanju, potem šele na zunanjem videzu. Nikoli obratno. V nasprotnem primeru pridejo le začasni rezultati. Zdravje, počutje in dobro mnenje o sebi pa si želimo ohraniti dolgoročno, tudi potem, ko prehranska in fitnes industrija ne bosta več »in«.

Noben strokovnjak ne ve, kaj je dobro za vas, le vi veste. Zato želim le pomagati, nekoliko usmeriti. V primeru, da se pustite voditi izključno strokovnjakom, je to zanesljiv recept za katastrofo. Potrebna je lastna volja po spremembi. Na vsakem koraku je Informaciji o prehrani več kot dovolj, manjka le motivacija.

Želim vlivati voljo in moč odločitve za boljše zdravje. Zdravje pa je najboljša izbira in prvi pogoj za uresničitev vsega, kar si želimo v prihodnosti. Na voljo sem za sodelovanje in inovativno razmišljanje, kar lahko privede do uspešnih rezultatov. Skupaj imamo zagotovo tisto, kar ljudje potrebujejo in ne samo tisto kar želijo kupiti.

Veselim se čutiti vašo energijo.

Nina Mandelj
W: www.ninamandelj.si (v izdelavi)
E: mandelj.n@gmail.com
FB: www.facebook.com/nina.mandelj.5

 

Nina Mandelj bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>