NATAŠA NAHTIGAL

NATAŠA NAHTIGAL IN​ NJEN​ PEVSKI STUDIO

Natasa NahtigalSem zdravnica, ki se je odločila svoje življenje posvetiti glasbi, natančneje poučevanju petja. Vse kar je povezano z glasom, obožujem.

Med študijem medicine ​so mi ​zanimiva ​naključj​a na pot postavila poučevanje petja. Poznavanje medicine mi je takrat​​ pomagalo, da sem ​​znala podati prave nasvete ljudem, ki so želeli svoj glas razvijati. ​Nekako sem znala oceniti, katere mišične navade pevca ovirajo k dobremu glasu​ ter​ jih s pravimi vajami odpraviti. ​

​​Ugotovila sem, da je pevska tehnika ​zelo podobna športu, pri obeh gre za obvladovanje mišic​- ​zato se vsak izmed nas lahko nauči peti​!​

Zgornji stavek mi je bil inspiracija, da sem leta 2007 odprla svoj pevski studio. Takrat mi je ogromno znanja še manjkalo, zato sem se redno ​začela ​izobraževa​ti​ o poučevanju petja v tujini. ​Moja ideja je bila, da želim, tako kot imajo v tujini, tudi pri nas postaviti šolo za glas – prostor, kjer imajo pevci na voljo prav vse, kar paše k glasu.

Sprva sem ​poučevala sama, v zadnjih letih pa sem si poiskala okrepitev. ​​Danes imamo v studiu poleg indiv​i​dualnih vaj še skupinske vaje, vaje za back vokale, glasbeno teorijo za pevce, vaje za pisanje pesmi, delavnice za zdrav glas, delavnice za motivacijo, delavnice za dihalno koordinacijo, delavnice za odrsko gibanje in prezenco itd. Poučujemo otroke, mlade in stare, popolne začetnike kot tudi profesionalne pevce. Imam občutek, da smo šele začeli. Toliko planov še imamo.

Poslanstvo našega studio pa ostaja – širjenje ideje, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki ga s pravimi vajami lahko začne obvladovati.

Poleg tega se med petjem sproščajo hormoni, ki zmanjšujejo stres in protitelesa, ki krepijo naš imunski sistem. Petje nas sprošča, druži in povezuje. Pa še hormoni sreče se sproščajo.

 

logo pevski studio barvni

MOJA SPLETNA STRAN:
www.natasanahtigal.com

FB FAN PAGE:
Nataša Nahtigal – Vocal coach

STUDIO KONTAKT:
info@natasanahtigal.com / 041 240 210

MOJ OSEBNI KONTAKT:
natasa.nahtigal@gmail.com / 041 605 168

​VIDEO PREDSTAVITEV:​