Mihaela Rupnik

Sem Mihaela Rupnik, rodila sem se 14.3.1987. Že kot osnovnošolka sem mami pomagala pri čiščenju apartmajev in sprejemanju gostov. Z oddajanjem apartmajev so se starši začeli ukvarjati že med prvimi v Bovcu in to še pred mojim rojstvom. Ko bom velika bom po poklicu igralka…so bile moje sanje, ne samo zaradi dedkove sestrične Ide Kravanja- Ita Rine, prve slovenske filmske igralke, ampak zato, ker sem uživala na dramskem krožku in gledaliških delavnicah. Vendar me je pot peljala v turizem po Sloveniji. Tudi moja spletna stran je dobila ime po mojem stilu življenja www.tourismslovenia.eu.

Aprila 2008 sem na Bledu uspešno opravila zagovor diplomske naloge z naslovom: Vloga informacijskega središča Triglavskega narodnega parka v razvoju turizma, postala sem organizatorka poslovanja v turizmu. Komaj mesec dni kasneje, maja 2008 pa sem izvedela, da pričakujem dojenčka. 26.12.2008 sem postala mamica moji mali Anji. Ko se je začelo novo šolsko leto 2009/10 sva se z Anjo preselili v študentski dom Korotan v Portorožu, namesto študentskih žurk sem se ukvarjala z dojenjem, hranjenjem, učenjem otroških prvih korakov ter učenjem za izpite. Bila sem zelo marljiva študentka in sem si prislužila tudi naziv Mladi up Turistice, saj sem bila izmed 5% najboljših v generaciji. Na srečo sem imela veliko podpore glede varstva s strani staršev, sošolcev in prijateljev in mi je septembra 2010 uspelo postati diplomirana organizatorka turizma, naslov zaključnega projekta je Strategija razvoja turizma na Bovškem.

 

mihaela rupnikS hčerko Anjo v restavraciji na Costi Mediteranei, novembra 2016, ko smo potovali okrog Italije (Split, Bari, Krf, Palermo, Napoli, Savogna)

 

Oktobra 2010 sem se vpisala na podiplomski študij na Turistici, poslovno-organizacijska smer. V času študija sem pridobivala raznolike delovne izkušnje na področju turizma, predvsem s turistično animacijo, vodenjem in organizacijo. Pridobila sem si tudi nacionalni poklicni kvalifikaciji za turistično animatorko in turistično informatorko. Licenco za turistično vodičko pa imam zaenkrat le lokalno po Slovenski Istri.

25.7.2012 sem pri svojih 25 letih vzela kredit za 20 let, našla sem svoj prostor pod soncem oz. raj na zemlji, ostala sem na MORjU, še vedno v Piranski občini, najbolj turistični občini v Sloveniji, na hribčku nad Lucijo, na Seči, zelenem koščku Portoroža, s pogledom na morje in na celotne Sečoveljske soline.

25.4.2016 sem odprla svoje lastno mikro podjetje BOVEC Holiday House & MORjE, turistične storitve, Mihaela Rupnik, s.p. Prišel je čas, da prevzamem družinsko tradicijo in pripravim še kaj več, postopoma oblikujem lastne inovativne turistične produkte, s katerimi lahko skupaj z izbrano ekipo pričaramo nešteto užitkov pri odkrivanju lepot Slovenije.

25.5.2016 sem končno dočakala podelitev magistrskega dela z naslovom: Razvoj večkriterijskega odločitvenega modela za izbiro animacijskega programa za otroke na Slovenski obali. Kot dodano vrednost sem pripravila tri različne tematske izlete za otroke, katere bomo s prijateljicami animatorkami izvajale v spomladanskem in jesenskem času. Odkrivali bomo bisere Slovenske obale: Piran, Strunjan in Sečoveljske soline.

 

mihaela rupnik Iskanje skritega zaklada na praznovanju Anjinega 8. rojstnega dne. Anči je od navdušenja splezala kar na drevo.

 

Moji hobiji so smučanje, pohodništvo in kolesarjenje, sončenje na plaži ter plavanje v morju, po horoskopu sem ribica. Moja strast so potovANJA in raziskovANJA neznanih krajev. Ne potujem zato ker sem bogata, ampak sem bogata, zato ker potujem. Le če opravljaš delo s srcem in strastjo, si lahko srečen in tako osrečiš druge, narišeš jim nasmeh na obraz in pričaraš nepozabna doživetja… Vesela bom novih prijateljic podjetnic, vaših prošenj za prijateljstvo na FB in vaših všečkov na mojih dveh FB straneh: BOVEC Holiday House in MORjE, TRIPS for KIDS. Komaj čakam vaš mail (mihaela@tourismslovenia.eu) ali telefonski klepet (040/425-262).

Vabljene na kavico, ko pridete v BOVEC ali pa na MORjE.

 

Mihaela Rupnik bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2017.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>