METKA GRBEC

index 2Moje ime je Metka Grbec in sem podjetnica. Tako nekako bi začela pisati o sebi, čeprav je podjetništvo pri meni vzklilo šele pred kratkim. Šolo sem končala na Fakulteti za management v Kopru in si sebe v prihodnosti predstavljala na vodilnem mestu v kakšnem velikem podjetju – managerka … ha, lepo se sliši. :) Potem pa sem proti koncu študija ugotovila, da obstaja boljši pojem za opisati to, kar si v bistvu želim – podjetnica. Da, podjetnica! Zakaj podjetnica?

Mislim, da se to najprej rodi v nas, nek nemirni duh, ki nas sili v raziskovanje in odkrivanje novega. Potem nas šolanje malo potlači … sili nas k ubogljivosti, razmišljanju v okviru znanega in pomnjenja snovi na pamet, ker je to pogoj za dobre ocene. In ja, imela sem vedno odlične ocene … Šolanje sem imela rada. Proti koncu šolanja sem spoznala podjetništvo … Hej! To je to, kar si želim! Vendar kako začeti?

Čeprav se je moja pot v Butiku tiskovin začela zaradi vrste čudnih naključij in velike vztrajnosti pri izbrani zamisli, sem še zmeraj tukaj. Letos bo tretje leto odkar imam odprt majhen poslovni prostor v središču Kopra. V njem delam, oblikujem in izdelujem čudovite izdelke iz papirja. V redu, boste rekli, to je paprinica. Ne, ni papirnica. Pri meni si lahko kdorkoli izdela voščilnico za posebne priložnosti (rojstni dan, obletnice, poroke ipd.) po svoji ali moji zamisli. V redu, torej to je print shop. Ne, ni print shop. Strankam svetujem, se z njimi ukvarjam, ustvarim pristen odnos in zaupanje. Odprta sem za nove zamisli in izdelke, prodajam samo kar lahko izdelam sama.index

In kaj je to? Voščilnice, razglednice, poročne tiskovine, vabila za rojstne dneve, skodelice, koledarje, majčke, pobarvanke, obešanke, poslovne tiskovine, škatlice ipd. Naša značilnost so avtorski izdelki s fotografijami in grafikami lokalnih avtorjev in umetnikov. In svoje delo opravljam z ljubeznijo in veseljem. Sem pa tudi mamica dvema čudovitima fantkoma, žena, študentka, prijateljica in še marsikaj. V življenju sem nemirna in iščem nove izzive. V lanskem letu je bil to tek, s prijateljicami smo pretekle DM tek za ženske, letos gremo na Istrski maraton. Letos nameravam tudi končati magisterij … in ja … s področja podjetništva.

Če vas zanese v Koprske ulice in želite obiskati pristen kotiček, se ustavite v Butiku tiskovin na Čevljarski ulici. Z veseljem vam bom predstavila našo ponudbo. Lahko mi pa tudi pišete, v kolikor imate kakšno ustvarjalno zamisel (info@butik-tiskovin.si). Se že veselim.

butik tiskovinPodjetnicam bi pa rada povedala, da naj bodo ponosne na to, kar so. Podjetništvo je del našega življenja, podjetništvo je naše življenje, prenesite to tudi na otroke, da bodo znali poskrbeti zase v prihodnosti, da bodo znali razmišljati s svojo glavo in bodo postali naša prihodnost.

 

Metka Grbec bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>