MELITA MOČNIK OKORN

Meta Močnik OkornW: www.bioars.si

FB: www.facebook.com/BioArs

M: info@bioars.si

 

Ste ena izmed tistih podjetnic, ki čez dan nimate časa zase, zvečer pa ste preutrujene? Potem imam za vas 5 energetskih bombončkov, da se boste počutile sveže in polne energije tudi po delavniku:

 

  1. Ščepec zdravja v kavo:

če ste ljubiteljica kave, imejte v predalu na zalogi kardamom. Ne le, da kavi doda izjemen okus, ampak poskrbi, da kofein dalj časa deluje, hkrati pa dobrodejno vpliva na želodec. Če vam kofein ne naredi dobro, si privoščite želodovo kavo – naj vas njen okus okus preseneti, saj je zelo podoben pravi kavi.

500 podjetnic 2

  1. Za nov zagon:

Naredite si prijetno delovno okolje. Že zjutraj si npr. odišavite prostor z naravnimi vonji (v razpršilniku ali enostavno na storžku), rožmarin bo poskrbel za budnost in osredotočenost, evkalipt bo pregnal vse bakterije v zraku, pomaranča pa bo prinesla sonce in dobro energijo v vaš delovni prostor.

 

  1. Zaloga za lačne oči:

Na zalogi vedno imejte prigrizek za primere, ko ne boste imele časa za kosilo ali vas bo zagrabila lakota. Ste vedele, da tisto, kar imamo na mizi oz. kuhinjskem pultu dejansko vpliva na to, kolikšno telesno težo lahko pričakujemo? Zato vam priporočam, da imate na vidnem mestu čim večkrat sadje namesto piškotov.

 

  1. Sprostitev za kosilo: kadar ste v „gužvi“ in neprestano hitite, ustavite se vsaj v času za kosilo. Pred obrokom naredite najmanj 3 globoke vdihe in izdihe – tako boste sprostile telo in hkrati poskrbele, da bo prebava optimalno delovala. V stresu in glavi, polni misli in načrtov, se prebava enostavno izklopi in posledica je slabo počutje in malo energije.

 

  1. Praznujte male dosežke: kadar nihče ne opazi vašega truda, ki ste ga vložile v projekt ali pa v gospodinjstvo, takrat je čas, da se pohvalite same. Privoščite si nekaj za vašo dušo, poduhajte vaš priljubljen vonj iz stekleničke, pocrkljajte se z najljubšo kremo, preberite navdihujoče misli…

Vsak dan se spomnite, kaj vas navdihuje in to vključite v prav vsak dan.

 

Če vam stres zbuja željo po sladkarijah, pridružite se spletni skupini S prehrano do odličnega počutja in odkrijte, kaj narediti, da vas te misli ne bodo spravljale v slabo voljo.

 

Melita Močnik Okorn bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>