MATEJA AHEJ

Mateja Ahej – Superior svetovalna družba

????????????????????????????????????

Mateja Ahej

Verjetno se strinjate, da boste tudi vi nekega dne končali podjetniško kariero? Kako bi želeli to storiti?

S tem vprašanjem so se slovenski podjetniki začeli ukvarjati pred približno 10 leti, ko je prva generacija lastnikov dosegla starost za upokojevanje. In z njim se boste srečale tudi ve! Tja v leto 2005 segajo tudi začetki mojega dela na področju vrednotenja podjetij, prodaje poslovnih deležev, družinskih nasledstev ter vzpostavljanja profesionalnih managementov v podjetjih.

Danes lastnikom podjetij pomagam, da čim bolj donosno, enostavno, hitro ter mirno končajo svojo podjetniško kariero (z namenom upokojitve ali kar tako, zaradi novih izzivov), tako da vzpostavimo družinsko nasledstvo, prodamo poslovni delež, poiščemo strateškega partnerja, vzpostavimo profesionalni manangement ali pa celo vstopim kot (stroga;-)) nadzornica poslovanja, ker enostavno verjamem, da se vsem (tudi podjetnikom) ambicije tekom življenja spreminjajo – in prav je tako.

Kot podjetnica sem energična, zadovoljna, iskriva, predana, zagnana, neustrašna, trda pogajalka in predvsem prepričana, da je moja pot prava. Sem pa tudi jaz potrebovala kakšno lekcijo, da sem pričela razumeti, da mi ravno podjetništvo omogoča vse to. Od strašnih in (preveč) pametnih šefov, do družabnikov z neskladnimi vrednotami – vsem sem danes hvaležna, da so mi pokazali kako (ne) želim živeti (in delati).

Res se najbolje znajdem v dinamičnem in hitro spreminjajočem se okolju (kar je včasih precej naporno ;-). Zato poleg svojega strokovnega dela tudi predavam, sodelujem pa še v Young Leaders Clubu pri Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji in mentoriram start-upe v iniciativi GoGlobal Slovenija Tehnološkega parka Ljubljana in Tovarne podjemov Maribor.

 

Pa še nekaj. Res se trudim razbiti mit, da se poslovne ženske – predvsem finančnice morajo oblačiti umirjeno in strogo. Tokrat bom ženska v rdečem!

W: www.superior.siSuperiorLogoGreen
E: mateja@superior.si
FB: https://www.facebook.com/Superiorsvetovalnadruzba

 

Mateja Ahej bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>