MAJDA MLAKAR

Majda Mlakar – Zaščitna sredstva Mlakar Majda s.p.

Mlakar Majda (Zaščitna sredstva Mlakar Majda s.p)»Če verjameš v to, kar delaš, delaš s srcem in ne zgolj za denar, uspehi in rezultati pridejo.«

Družinska tradicija predelave usnja se je pri nas začela že z mojim dedom, ki je bil sedlar, nadaljevala z mojim očetom, ki je bil kot čevljarski mojster zaposlen v Zaščiti Kidričevo, kjer sem se po končani srednji ekonomski in višji tekstilno konfekcijski šoli zaposlila tudi sama. Po desetih letih službovanja v omenjenem podjetju sem se odločila za samostojno pot in 1. 6. 1995 začela kot samostojna podjetnica v naši stari stanovanjski hiši z eno zaposleno. Danes smo uspešno majhno podjetje s 4 zaposlenimi, ki se ukvarja z izdelovanjem zaščitnih rokavic in ostalih zaščitnih sredstev. Še posebej smo ponosni, da veljamo za eno vodilnih podjetij pri izdelovanju zaščitnih mehov za vodila pri obdelovalnih strojih. Svoj ustvarjalen navdih pa smo v zadnjih letih izkoristili za izdelavo unikatnih usnjenih okrasnih blazinic, ki so izdelane iz ostankov usnja.

»Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne zmorem, jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne zmoreš, skupaj lahko naredimo veliko.«

 Izdelki (Zaščita sredstva Mlakar Majda s.p.)Verjamem v skupinsko delo, dobre odnose v podjetju in moč partnerstva. Lani smo praznovali že 20. obletnico delovanja in na poti, ki sem jo prehodila, sem spoznala, da če verjameš vase in v svoje sodelavce in ti ob strani stoji še družina, uspehi in rezultati pridejo, posebej če to, kar delaš, delaš s srcem in ne zgolj za denar. Biti podjetnica je izziv in čeprav je včasih težko krmariti med podjetniškim delom, ki zahteva več kot celega človeka, saj si v majhnem kolektivu vse v enem, od načrtovalca proizvodnje do končnega prodajalca, še vedno delam z veseljem. Še posebej pa sem vesela, da je poslovno priložnost v domačem podjetju prepoznala tudi moja hči Tina.

V prostem času si baterije polnim z delom na vrtu, to je moja sprostitev. Dejstvo, da nam še vedno uspe pridelati dovolj hrane za družino, me izjemno veseli. V zimskem času pa prisegam na telovadbo, saj verjamem, da je treba nakopičene »strupe« v telesu nekam odložiti, da lahko potem lažje in uspešnejše delaš.

Zaščitna sredstva Mlakar Majda s.p.
Lovrenc na Dravskem polju 113
2324 Lovrenc na Dravskem polju
Email: majda.mmlakar@gmail.com
Spletna stran: www.zascita-mlakar.si

Majda Mlakar bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>