KLAVDIJA LUTMAN

Klavdija Lutman – Biodanza na Primorskem- Ženski krog

Klavdija LutmanNekaj je v zraku! Pri nas se že nakazuje pomlad in moja duša trepeta od vznemirjenja, ker sem končno naredila prve korake. Je pri skoraj 56 letih že skrajni čas?

NIKOLI NI PREPOZNO, DA BI LAHKO BILI TO, KAR SMO LAHKO!

Prijatelj me je pred leti poimenoval »mati ustvarjalka«. Po letih, ko sem bila predvsem ustvarjalna mati, žena, hčerka in še kaj, me je notranji klic popeljal v vode biodanze. Najprej le za osebno zadovoljstvo in izpolnjevanje potrebe telesa po gibanju in izražanju, nato sem v Ljubljani dokončala študij za vaditeljico biodanze in sedaj se podajam na samostojno pot in uživam v ustvarjanju novih priložnosti za vse ženske, ki so jim telo, srce in duša zahrepeneli po svobodi, pristnosti, ustvarjalnosti, povezovanju, spodbudi, veselju do življenja. Skupaj smo močnejše!

Kaj je biodanza?

Biodanza je gibanje življenja, ni plesna tehnika. Je pot samozavedanja in osebne rasti, ki nam omogoča, da v skupini s pomočjo glasbe, giba in neverbalne komunikacije postopoma sproščamo ujetosti in osvobodimo naše notranje potenciale. Glasba in prosto gibanje spodbujata, da prisluhnemo in dojamemo čustva in izrazimo našo pravo identiteto »tukaj in zdaj«. Postopoma brišemo omejujoča prepričanja in socialne navade, ki dajejo prostor močnemu občutenju svobode in ugodja. Varno okolje, kjer ne sodimo, spodbuja medosebno komunikacijo in ustvarjalnost. Skupina postane varno zavetje za posameznike, ki se podpiramo, spodbujamo, sprejemamo, si zaupamo in si z medsebojno čustveno izmenjavo pomagamo do izražanja lastne izvirne esence.

zenski krog-01

Skupina v biodanzi je lahko mešana ali jo sestavljajo posamezniki, ki jih druži nekaj skupnega. Letos sem se odločila za žensko skupino, mogoče prav zaradi te posebne energije, ki se tako nevsiljivo, mehko, na ženski način širi med nami. Potreba, da se spet povežemo, se podpiramo, vzpodbujamo, poiščemo svojo pravo žensko naravo in jo živimo.

Projekt dvanajstih srečanj biodanze sem poimenovala Ženski krog. Prvo srečanje je v ponedeljek 15. februarja ob 9.00 uri v dopoldanskem času in ob 17.15 v popoldanskem času v prostoru nad lekarno Nova, Žnidarčičeva 21,v Šempetru pri Gorici.

Pišite mi, pokličite me, pridružite se nam!

Klavdija Lutman, Biodanza na Primorskem- Ženski krog, skupaj smo močnejše!
Stjenkova ulica 46, Šempeter pri Gorici

Klavdija.lutman@gmail.com
FB: ženski krog
Gsm: 040 720 836
Stjenkova ulica 46, Šempeter pri Gorici

 

Klavdija Lutman bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>