Katarina Grošič

imageKam v Ljubljani na hitro malico? V Hitro žlico!

Na Dalmatinovi ulici v Ljubljani obstaja raj za ljubitelje enolončnic.

Vsakdanje življenje se odvija vedno hitreje, prav tako imamo med delom vedno manj časa za malico. V središču Ljubljane sta zakonca Grošič našla rešitev za vse, ki so v časovni stiski, čeprav sta seveda vesela tudi tistih, ki si za obrok vzamete čas. Katarina in Toni sta se po 12 letih vodenja restavracije, ki je bila le nekaj sto metrov stran od dosedanje lokacije, odločila, da odpreta samopostrežno okrepčevalnico Hitra žlica na Dalmatinovi 2, v pritličju stolpnice Metalke.

Prekaljena gostinca, ki sta v tem poslu že 26 let, sta natanko vedela, kakšne ponudbe primanjkuje v središču Ljubljane, in kmalu se je izkazalo, da sta imela še kako prav, in njune jedi na žlico so hitro dobile velike ‘oboževalcev’.

Njihovo vodilo je sveže, enostavno, okusno in hitro.

image (1)Hitra žlica je družinski posel, saj Katarini in Toniju pomagata hčerka Tamara in sin Timotej. Njihovo vodilo je sveže, enostavno in okusno. Toni, ki je glavni za štedilnikom, skrbno izbira sestavine in ponudbo prilagaja sezoni. Tako jedilnik sestavljajo vsak dan posebej, cene za obrok pa se začnejo pri 3 EUR. Njihova največja uspešnica je piščančja obara, na jedilniku pa so običajno še bograč golaž in gobova juha, od ponedeljka do petka pa se izmenjujejo še ostale enolončnice, od jote, pašta fižola, zelenjavne enolončnice s piro, istrske mineštre do pasulja. So pa poleg enolončnic v ponudbi še solatni krožniki, testeninske solate, pirina pogača in jabolčni zavitek.

Vse zgoraj naštete jedi vam pripravijo tudi za seboj.