KAJA POGAČAR

Kaja_Pogacar_500podjetnic_portretS tem, ko sem ponovno pričela odkrivati žensko v sebi, ki bila nekaj let na zimskem spanju, sem vedno bolj in globlje odkrivala svojo strast in ljubezen. Strast do življenja, do čarobnih vsakodnevnih trenutkov, ljubezni do sebe, odpiranje srca ter dovoljevati si biti tudi nežna in krhka ženska, ki joka.

Sprejemanje sebe kot celote, tudi s tistimi svojimi deli, ki jih nimam ravno najraje. A jih sprejemam. Včasih malo manj, a jih. Ugotoviš, da je to neizbežno in edina rešitev. Ker to sem, ker s tem, ko sprejemam sebe kot celoto, sprejemam tudi zunanji svet. Končno se zavedam, da sem sama ustvarjalka svojega življenja. Vanj vedno prihaja vse tisto, kar tudi oddajam. Moj zunanji svet je zrcalo mojega notranjega.

Zadnje dva meseca me življenje uči nenavezanosti. Najprej sem to doživela, ko sem se popolnoma identificirala s tistim podjetjem, kjer trenutno kuham. Da obraz njega, da sem to podjetje tudi jaz. Če sem obraz česarkoli, sem obraz same sebe. Takšne kot sem. Takšna sem popolna. Popolne smo se že rodile. Le družbena realnost je tista, ki nas že od malih nog uči, kaj vse na sebi moramo spremeniti, da bomo popolne. Hlastamo po tej popolnosti in ko jo dosežemo, se pojavi nova, za katero gremo in jo lovimo. Takrat smo v začaranem krogu, kjer nikoli nismo popolne. Ampak smo. Že od rojstva.

Zaradi poškodbe prsta sem slabih štirinajst dni izven kuhinje. Nekaj najhujšega, kar se kuharju lahko zgodi. Soočenje same s sabo, s svojimi občutki in iskanjem načinov za doseganje istega poslanstva. V tem trenutku, tukaj in zdaj, me življenje uči nenavezanosti na svoj trenutni poklic. Kuhanje in preko hrane osrečevati ljudi. Ker to je moje poslanstvo. A načinov uresničevanja tega poslanstva, ugotavljam, je lahko veliko več, kot le fizično kuhati. Čutim ljubezen in strast do življenja samega, hrane, brezpogojne ljubezni, ki steče preko nje. Neskončno občutenj, ki jih doživim, ob okušanju hrane. To je moja strast! Naučila sem se biti zopet živa. Že zjutraj, med meditacijo, ko čutim tok energije, ko sem v naravi, ki jo vedno bolj občudujem, že ko se zavedam lastnega dihanja.

Sem neodvisna in samostojna. Sem ženska, ki popolnoma zaupam toku življenja. Da sem vedno na tisti poti, ki jo čutim. In da pot, ki jo čutim, je vedno resnična in prava zame. In kako se je vse skupaj pričelo, da se danes vsega tega zavestno zavedam? Preko kuhanja, poti, ki jo lahko delim tudi z vami in vam pokažem del svojega sveta. Kuhanje, tako kot življenje, je igra!

Kaja_Pogacar_500podjetnic_srcni_piskotkiSvetlobni vodnik je prva energijska inovacija v obliki osebnega rokovnika. Je knjiga, ki vsebuje vkodiran svetlobni zapis v besedilu in ob podpori energijskih portalov – slik. Obsega napotke v obliki časovnih intervalov, terminov skozi celotno leto, ko je energija v naravi na voljo, da nas podpre pri vsem, česar se lotevamo v naših življenjih. Pokaže nam načine, kako skozi izvajanje določenih ritualov, lahko dosežemo nova osebna spoznanja in napredek na vseh področjih življenja.

Svetlobni vodnik avtorjev Ane Kolenc, Nejca Boljke in Urške Lan je svetlobna tehnologija na podlagi katere se rojevajo nove zgodbe, ki jih podpira energija srca. Dve izmed njih sta Srčna hrana in Dogodki za ženske, kjer svoje moči in energijo združujemo Kaja, Manica in Ana. Odločile smo se, da se odpremo vibracijam ljubezni, miru in blagostanja. Vsak mesec med vas sejemo izdelke, ki so pripravljeni z energijo srca in ljubezni. Decembrski srčni piškotki, zimska mešanica začimb in čokoladni tartufki so le eni izmed njih. V marcu vam srce zaigra na piškotke sreče, ki so hrustljavi, veganski in iz sestavin brez glutena. Pripravljamo tudi kulinarična izobraževanja, delavnice in timbuildinge.

Odločile smo se, da spreminimo naše energijsko polje, se naravnamo na višjo frekvenco in s tem pozitivno prispevamo tudi širši skupnosti. Res pa je, da se je uporabe tehnologije Svetlobnega vodnika in novih energij potrebno priučiti. Ko odpremo srce, gre vse lahko. Omenjeno znanje, izdelke in izkušnje z ljubeznijo prinašamo med vas!

E: kaja.pogacar@gmail.com
M: +386 31 621 849
FB: www.facebook.com/svetlobnivodnik
FB: www.facebook.com/srcnahrana
Instagram: www.instagram.com/kajapoga

 

Kaja Pogačar bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>