Izbor Samostojne podjetnice leta

NOVOST!

Na letošnjem dogodku 500 podjetnic bo potekal izbor SAMOSTOJNE PODJETNICE LETA! Več informacij o izboru, strokovni komisiji in našem partnerju izbora si preberite spodaj:


 

Potek izbora:

Prvi krog (27. 2. 2017): Na podlagi določenih kriterijev naš analitični partner izbora Samostojne podjetnice leta (več o podjetju Bisnode d.o.o. spodaj) določi najboljših 20 samostojnih podjetnic v Sloveniji.

Dokument: Vstopni kriteriji analize, uporabljeni kazalniki o poslovanju in metodologija >> (Vir: baza Bisnode d.o.o.)

Drugi krog (7. 3. 2017): Strokovna komisija petih članov (več o strokovni komisiji spodaj) določi tri finalistke izbora samostojne podjetnice leta.

Izbrane finalistke so:

 Erika_Kostanjsek

Erika Kostanjšek s.p.

“Poglejte naokrog, naj vas skozi življenje ne vodi strah, pač pa ljubezen! Dovolite drugim (svojim poslovnim partnerjem in zaposlenim) primeren zaslužek, sicer ne bodo mogli preživeti. Če se bomo obnašali kot na bojnem polju in si rezali prevelike kose pogače, bomo ostali sami. Kdo bo potem prideloval hrano, šival obleko, izdeloval čevlje, s kom bomo živeli in delili radost?!

Sicer pa je res, da se, kot ste omenili, sploh ne oglašujemo. Naše podjetje deluje izključno na podlagi priporočil drugih strank.

Vzgajali so me z mislijo, da ni prav ničesar težko postoriti, če te ob tem vodi prava želja. Ni torej vprašanje, ali je nekaj težko ali lahko postoriti, ampak to, ali je nekaj prav ali ne. Če je namreč namen pravi, je čisto vse prav.

Imam zelo močan karakter, zame ni ovir. Je le pot – ali je bližnjica ali daljšnica, to sploh ni pomembno, ker me naprej žene želja, da pridem do cilja.”

Preberite si celoten pogovor s podjetnico Eriko Kostanjšek na tej povezavi >>

 valerija

Valerija Grubelnik s.p.

“S trdim delom, željo in voljo lahko pride uspeh, vendar ni nič ustvarjeno čez noč.
Vse se da, če je interes. Pri mojem delu je vse ustvarjeno z rokami, vsak prodani izdelek je ustvarjen. Naše delo je zelo delikatno, saj moraš zadovoljiti vsako stranko s svojo željo. Nikoli si ne smeš reči, da kaj ne gre.

Za uspeh sta potrebna volja in trdo, trdo delo. Zastaviti si je treba dolgoročen cilj, vložiti je treba ogromno in ustvarjeni dobiček ponovno vložiti. Bogat si lahko v notranjosti.

Ne izhajam iz podjetniške družine, zato sem se morala vsega sproti priučiti sama. Začela sem povsem sama iz nič. Čisto sama. Dosti se da priučiti, a moraš imeti to tudi v sebi. Sama sem to nekako vedela že v osnovni šoli. To mi je bilo dano.”

Preberite si celoten pogovor s podjetnico Valerijo Grubelnik na tej povezavi >>

 stefanija kuzmic 1

Štefanija Kuzmič s.p.

“Delajte to, kar vas veseli. Da, delajte predvsem to, kar vas veseli, saj edino takrat, ko uživaš v svojem delu, lahko uspeš. Jaz delam z veseljem, z dušo v gostinstvu, zato mi ni težko delati od jutra do noči.

Nikoli se nisem spraševala, zakaj drugi ne. Vedno sem stremela k temu, kako bom jaz. Kako bomo nekaj naredili, da bi bilo boljše. Tudi ko je bilo slabo, nikoli nisem tarnala in stokala. Vedela sem, da je treba nekaj narediti drugače, da bo boljše. Ko nastane kakšen problem, se vedno usedemo in pogovorimo, kaj bomo storili, da bo drugače.

Zadovoljna sem, ko vidim rezultate in predvsem, ko vidim, da so z našim delom zadovoljni gostje. To je glavni cilj, ki mu v poslu želim slediti.

Menim, da ni neke razlike med moškimi in ženskami … Čisto odvisno je od osebe, kakšna je. Sploh v gostinstvu – odvisno, koliko si se pripravljen razdajati. Vsaka ženska lahko uspe, če želi.”

Preberite si celoten pogovor s podjetnico Štefanijo Kuzmič na tej povezavi >>

 

Tretji krog (30. 3. 2017): Na podlagi pogovorov z vsako izmed finalistk izbora samostojne podjetnice leta se izbere zmagovalka, pri čemer se upošteva:

  • mnenje strokovne žirije,
  • etičnost poslovanja,
  • podpora ženskemu podjetništvu in zaposlovanju žensk,
  • splošen vpliv na družbo (podpora podjetništvu, udejstvovanje v dobrodelnih akcijah in podobnih dogodkih …),
  • ostala priznanja, dosežki, kvalitete …

Četrti krog (5. 4. 2017): Na dogodku 500 podjetnic se javno podeli častno priznanje SAMOSTOJNE PODJETNICE LETA.


 

Analitični partner izbora Samostojne podjetnice leta:

 

 
logo_tagg1

Bisnode – vaš partner v poslovni analitiki

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana

W: www.bisnode.si
E: ester.zigon@bisnode.com
M: +386 51 390 540
FB: Bisnode Slovenija

Naša Bisnode odgovornost je omogočati dostop do kakovostnih poslovnih informacij in s tem zagotavljati transparentnost trga.

V Bisnode imamo na voljo znanje, strokovnjake in rešitve, s katerimi je mogoče uresničiti tudi najzahtevnejše cilje in izpolniti največje izzive – podjetjem zagotoviti novo in učinkovito rast ter napredek.

Skupaj zmoremo!

Pomagajte nam uresničiti našo vizijo sveta, v katerem podjetja s strastjo, pogumom in etično naravnanostjo sprejemajo boljše odločitve – postanite naš partner v svetu pametnih podatkov in poslovne analitike.


 

Strokovna komisija izbora Samostojne podjetnice leta:

 

 jerneja-22

mag. Jerneja Kamnikar

Je ustanoviteljica in direktorica podjetja Vivo catering, eno najprepoznavnejših catering podjetij JV Evrope.

Njeno uspešnost potrjujejo številna priznanja in nagrade, kot so Naj managerka v turizmu, trikratni zmagovalci Zlate niti … Je članica upravnih odborov, strokovnih komisij in združenj. Je soavtorica in avtorica člankov, kolumn in intervjujev v najprepoznavnejših medijih ter na mednarodnih strokovnih in znanstvenih konferencah.

Prisega na srčnost, ustvarjalnost, pripadnost timu, humanitarnost in trajnostni razvoj. S svojo visoko moralno držo in strokovnostjo vodi podjetje z neprestanim trendom razvoja z dobro razvojno perspektivo.

 m_grivec

mag. Malči Grivec

Mag. Malči Grivec je dekanica Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto ter nosilka predmetov podjetništvo, računovodstvo, poslovne finance, poslovna etika in trženjsko komuniciranje.

Je avtorica oz. soavtorica monografij in študijskih gradiv ter strokovnih in znanstvenih člankov. Razvoj stroke s področja podjetništva, računovodstva, trženjskega komuniciranja ter etike spremlja tudi na mednarodnih znanstvenih konferencah in simpozijih, kjer aktivno sodeluje. Aktivno sodeluje tudi kot gostujoča predavateljica na tujih visokošolskih institucijah. Večkrat je bila povabljena tudi k sodelovanju na tednu podjetništva, ki ga organizirajo srednje šole. Trenutno je pedagoška mentorica in koordinatorka projekta Zaposlitveno-podjetniška spletna akademija, na katerem študenti skupaj z delovnimi mentorji iz gospodarstva rešujejo aktualne gospodarske probleme.

 
EditaKrajnovic_Mediade

mag. Edita Krajnović

Mag. Edita Krajnović je direktorica v podjetju Mediade. Poklicno pot je začela kot asistentka za poslovne finance na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer se je uveljavila tudi kot nosilka izvirnih finančnih seminarjev za podjetja.

Strokovni izziv jo je vodil v poslovno prakso, kjer je najprej kot direktorica trženja in nato kot izvršna direktorica poglabljala področji trženja in managementa. V podjetju GV Revije (izdajatelj Gospodarskega vestnika) je vodila prodajno ekipo z ambicijo: postati najboljša ekipa oglasnega trženja v Sloveniji. Ekipa se je v dveh letih uvrstila med tri najboljše ekipe v Sloveniji.

V letu 2004 je bila Predsednica 13. Slovenskega oglaševalskega festivala. Je soustanoviteljica več družbeno-koristnih projektov, med njimi Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inženirstvo in inovativnost. Za izvirno publikacijo Podjetniki v podjetju, namenjeno razvoju kulture inovativnosti in talentov, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Je vodja metodologije Zlata nit: izbor zaposlovalca leta in Gazela: izbor najboljših med najhitreje rastočimi podjetji. Avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja sodeluje tudi v izvršnem uredništvu MQ revije Združenja Manager in je vodja ŠIK® šole integralne kreativnosti, namenjene razvoju inovativne organizacijske kulture.

 
damir12

Damir Simonovič

Damir je predstavnik podjetja Bisnode. Njegovo delo v podjetju: raziskovanje, analiza, zbiranje in obdelava podatkov, ki so potrebni za izvajanje procesov v podjetju in sodelovanje pri projektih.

Bisnode je vodilno evropsko podjetje na področju poslovnih informacij in analitike. Posluje v 18 državah in ima 2400 zaposlenih.

 grega

Gregor Skok

Gregor Skok  trenutno deluje kot partner in prokurist v podjetju Prva hiša d.o.o., ki se ukvarja z razvojem nepremičninskih projektov. Ima dolgoletne izkušnje z naložbami v nepremičnine, opravljal je funkcijo direktorja, vodil prodajo in razvoj registrov poslovnih informacij ter podporne službe v holding podjetju.