Irena Potočar Papež

irena potocar papez peresaMoje osnovno komunikacijsko orodje je zapisana in govorjena beseda, z njo pa simbolično povezano pero. Zato se moje podjetje imenuje Peresa.

Delo v njem mi omogoča, da se zjutraj zbudim z nasmehom na obrazu in sem zaljubljena v življenje. Mi verjamete? Ne? Vam to zveni klišejsko, pretirano, neresnično, pockurano …? Če je odgovor DA, se motite. Ker sem res. Preverite to na katerem od mojih predavanj. Pridite in se tudi vi zaljubite v življenje ter lastne sposobnosti ter odlike, ki jih skrivate v sebi! Res je …, veliko se nas ukvarja s predavanji, teme, ki jih ponujamo ter o njih razglabljamo, so enake in ali podobne. A vsak vtke vanje košček sebe. Tudi jaz. In v tem je čar vsakega od nas.

Vsebinam, v katerih razpredam o mali, veliki začetnici ter vejici in piki, kako se pravilno rokovati, izročiti vizitko, kako se pogovarjati s sodelavci in kako s poslovnimi partnerji ter razreševati komunikacijske vozle, kdaj obuti visoke pete in kožne barve nedrček, ali se odzvati na večerni telefonski klic v poslovnem okolju, kako si postaviti prave, uresničljive cilje, uspešno nastopiti pred občinstvom in z govorom navdušiti …, dodam sebe. Velik kos sebe in svoje delovne popotnice – izkušenj in pokušenj … In to je moja zakladnica. V njej kot pedagoginja in slovenistka prepletam strokovno znanje, ki ga dopolnjujem s primeri dobrih praks v okoljih, kjer sem delala (šolstvo, javna uprava, gospodarstvo, različni mediji).

Nekaj jezikovnih pravil, priporočil in namigov s področja pisnega komuniciranja sem zbrala konec leta 2015 in izdala knjigo Jezikovna odličnost, ki je zaradi aktualnosti res na nobeni domači in poslovni pisalni mizi ne sme prekriti prah; misli, pravila, priporočila, ideje in osebne zgodbe s področja (poslovnega) bontona in kulture dialoga pa v pred kratkim izdani knjigi Bonton (bonbon) za vsak dan.

irena potocar papez peresaPojem hvalnico življenju in plešem skozenj dobesedno in v metaforičnem pomenu – praznujem dve leti popolnoma samostojne poslovne poti, izdajo dveh knjig in sem hvaležna za navdušujoče statistične kazalnike o izvedenem številu predavanj in udeležencih, s katerimi smo do sedaj izmenjali znanje, izkušnje in osebno energijo.

V prostem času se brusim, učim in plemenitim svoja čustva v družbi družinskih članov ter prijateljev, energijske vitamine pa mi zagotavljajo potovanja, branje in v zadnjem času gibanje v ritmu glasbe po plesnem parketu. Preprosto … dodajam življenje letom in ne let življenju.

Irena Potočar Papež, Peresa, s. p.

irena potocar papez peresa 2

 

 

 

Irena Potočar Papež bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2017.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>