ELENA SHAKUROVA

Elena Shakurova 2

Naj obleka izpostavi in poudari Vašo notranjo lepoto!

Pred dvema letoma sem prišla v Slovenijo, se vanjo zaljubila, v ta urbani vrt v srcu Evrope, ter ostala, očarana od akvarelne pokrajine in ljudi, ki tod žive.

Kot Rusinja iz Sibirije, sem prepoznana z nekim posebnim šarmom slovanske diskretnosti. Čeprav sem se že z osemnajstimi zaposlila in ob delu doštudirala ekonomijo, moja specialnost pa je oblikovanje unikatnih modnih dodatkov, nakita in oblek. Priložnostno tudi prevajam iz slovenščine v ruščino.

Ta notranji talent za harmonijo oblik, za lepoto dizajna v vsakdanjiku, mi je privzgojila mama. V nekdanji Sovjetski zvezi je bilo težko kje kupiti modno in stilno obleko, pa je morala priti do izraza naša lastna kreativnost. Hrepenenje po sozvočju in harmoniji je vsajeno v človeško dušo. Če modnega oblikovalca vodi tisti globok notranji klic po lepem in uravnoteženem, se to vidi na izdelku samem in na tistem, ki ga obleče.

prospekt za Eleno1Zame je osrednji poudarek slehernega modnega oblikovanja dialog med človekom in materiali, ki jih ta nosi. Človekovo telo je temelj zgodbe, zaradi njega se oblikuje moda in ne obratno. Šele takšno modno dizajniranje je tudi umetnost, ki v ospredje postavlja človekovo telo kot božjo umetnino narave. Zato je golota v bistvu najlepša obleka človekove osebnosti. Obleka naj ne bi imela naloge, da to lepoto prikrije, ampak jo poudari in izpostavi. To je ta moda, ki jo zagotavljam, moda diskretnega šarma telesa, duše in duha. Če ni te iskrice, duha v telesu, tedaj je menda res vseeno, kako si oblečen.

Ta koncept, ki ga razvijam, skušam imenovati kot ‘krščanska moda’.

Stvar je preprosta. Z obleko in vsemi dodatki, ki si jih navesimo, moramo telesu-njegovi lepoti in našemu ponosu-nekaj dodati, da se sami dobro počutimo in da smo lepi, harmonični, estetsko mični v očeh ljudi, ki so z nami. Zato je torej moda umetnost, razkošje duhovno-telesnega dialoga z nami samimi in soljudmi. Tudi jaz v cerkev prihajam lepo oblečena, harmonično in stilno ‘poštimana’, pri čemer je veder obraz pika na i.

prospekt za ElenoMoramo z vso odgovornostjo paziti, kaj dajemo vase in nase. Ko se naučimo prisluhniti svojemu telesu in razumeti njegovo naravno inteligenco, sploh kaj dosti ne razmišljamo, kaj in kako se bomo oblekli. Telo si nekako samo najde in poišče primerne barve, oblike, odtenke, nianse, kombinacije. Tudi poceni oziroma z malo denarja se lahko lepo uredimo.

V prednovoletnem času sem se s svojimi modnimi kreacijami pokazala javnosti na večji reviji v mariborskem Koloseju. Delam po naročilu, tak da je vsaka obleka unikatna! Nekaj imam tudi na zalogi. Delavnica je v Mariboru. Prebivalci štajerske prestolnice so ogledali v decembru leta 2015 imenitno razstavo ročno izdelanih modnih dodatkov in nakita iz svile, usnja, krzna, z elementi Swarovski, kristali in biseri, ki jo sem pripravila v mariborski Qlandii. To je ta moja ‘krščanska moda’, ki telesu vrača prvinskost in svetost.

Z ljubeznijo, Elena, Vaša modna oblikovalka.

 

M: 031 327 410
FB: Elena Modno Oblikovanje
E: elmodno@gmail.com, elena.shakurova.si@gmail.com

 

Elena Shakurova bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>