Biljana Božinovski

BB_500 podjetnic_1Biljana Božinovski – prevajalka, terminologinja, doktorica jezikoslovja

Poslovni prevod je ogledalo podjetja.

www.poslovniprevodi.si

Podjetnica nisem postala na lastno željo, a sem ta življenjski slog sprejela in v njem našla marsikaj zase. Uživam v svobodi sončnih popoldnevov, ko mi ni treba sedeti v pisarni in lahko vrtnarim, hribolazim ali kuham marmelado. Rastem in se razvijam zaradi strokovne širine, ki si jo lahko dovolim: izobražujem se v jezikoslovju in na finančno-korporativnem področju, kjer največ delam, ter se povezujem s kolegi prevajalci, terminologi in računalniškimi jezikoslovci. Pisarno v centru Ljubljane pogrešam le zaradi plejade poklicnih profilov in osebnih značajev, ki so me bogatili in mi pomagali postati to, kar sem.

Posvečam se majhnemu krogu naročnikov, ki jih spremljam iz leta v leto in jih dobro poznam. Poznam njihovo dejavnost in njihove želje ter kriterije, ki jih morajo izpolnjevati njihovi dokumenti. Zato jim lahko naredim kakovostne prevode, jih opozarjam na nedoslednosti in jim z jezikovno odličnostjo pomagam izboljšati javno podobo, ki jo ustvarjajo tudi preko tiskanih sporočil. Veliko mi pomeni oseben stik, zato odnose z naročniki negujem tudi v živo. Sodelujem z Ljubljansko borzo, Krko, Luko Koper, Deželno banko Slovenije, Pozavarovalnico Sava in drugimi. Zanje prevajam letna in medletna poročila, poročila o notranjih&zunanjih revizijah, notranje akte (statute, poslovnike, politike upravljanja/prejemkov itd.), gradiva za skupščine in nadzorne svete, pogodbe in vse ostalo, kar potrebujejo. Jezik poslovnega sveta je danes angleščina in to je moj svet.

Cenim ljudi, ki so dobri v tem in zanesljivi pri tem, kar počnejo, ter so pri tem etični, pošteni, predani. Takšna skušam biti tudi sama.

dr. Biljana Božinovski, strokovna prevajalka

 

BB_500 podjetnic_2

POSLOVNI PREVODI – CORPORATE TRANSLATIONS
bbozinovski@poslovniprevodi.si
www.poslovniprevodi.si
031 335 459