BERNARDA ŠKRABAR

Bernarda Skrabar Foto Barbara Reya

Bernarda Skrabar Foto Barbara Reya

BERNARDA ŠKRABAR je detektivka in direktorica podjetja Detektivsko varnostna agencija. Na vodstvenem položaju je že 11 let. Je tudi ustanoviteljica prve ženske detektivske agencije Satja, ki je sedaj del Detektivsko varnostne agencije, v sklopu katere še vedno delujejo le ženske.

Detektivsko varnostna agencija je specializirana za preiskovanje negativnih dejanj v podjetjih, predvsem notranjih kraj in prevar. Med drugim se ukvarjajo tudi z izvajanjem kompleksnih, mednarodnih nadzorov, alkotestov, testov na prepovedane droge, kontrolo bolniških dopustov, iskanjem piscev anonimnih besedil, protislušnimi pregledi, zbiranjem dokaznega gradiva in vročitvami. Edini v Sloveniji imajo svoj detektivski laboratorij oziroma center in detektivsko intervencijsko ekipo, ki deluje neprestano, vse dni v letu.

Bernarda Škrabar je edina, ki v pretežno moški panogi daje poudarek na ženske kvote oziroma na uravnoteženost vodstva.Je članica uglednega mednarodnega združenja CII (Council of International Investigators), ki povezuje med 300 in 400 najboljših zasebnih detektivk in detektivov z vsega sveta, in sodi med najbolj priznana svetovna profesionalna združenja.

Med drugim je prejela tudi eminentno priznanje Etični voditelj leta 2015.

Napisala je skripto in nekaj let zatem izdala Priročnik za detektive, ki je bil dolga leta učno gradivo večine kandidatov za detektivski izpit.

Ob zadnji spremembi zakonodaje na področju detektivske dejavnosti leta 2011 se je zelo aktivno angažirala v upravnem odboru Detektivske zbornice. Enkrat letno izdaja revijo Pod lupo, ki jo tudi ureja.

Detektivsko delo zanjo ni le poklic, vendar nekaj več, zato tudi v prostem času ne more iz svoje detektivske “kože”. Sicer pa v prostem času z družino rada potuje, hodi v hribe in v naravo ali pa se zakoplje v knjige in na tak način preživi prosti čas v miru.

Bernarda Škrabar – direktorica, Certified International Investigator

Detektivsko varnostna agencija, d. o. o.

E: bernarda@detektiv-dva.si

T: +386 (0)1 292 77 95

W: www.detektiv-dva.si

www.detektiv-skrabar.si