BARBARA ŠTEMBERGAR ZUPAN

Barba Štembergar Zupan, foto Arne Hodalič in Katja BidovecZemlja, voda, ogenj in zrak, so zajeti v mojem ustvarjanju. Z veliko radostjo sem keramičarka in lončarka. Že tretje desetletje je to moja življenjska pot, na kateri potujem s svojim partnerjem Nikom Zupanom.

Najljubši so mi uporabni predmeti, ki jih oblikujem z navdihi mojih notranjih vrelcev, sanjam z odprtimi očmi, iz preživelega časa upoštevam pozitivne izkušnje in tako gradim nove predmete za sodoben način življenja. Vse pogosteje svoje znanje prenašam na tečajih ali delavnicah.

Zavod V-oglje (V-oglje, zavod za izobraževanje, kulturo, vzgojo, znanost, šport in turizem), ki ga vodim, organizira mednarodni simpozij umetniške keramike, festivale in razstave. Skrbimo za edino stalno zbirko umetniške keramike v Sloveniji, ki je v muzeju občine Šenčur. Ponosna sem, da je Zavod V-oglje, kot center keramike, edini slovenski član najelitnejše svetovne organizacije keramikov International Academy of Ceramics, s sedežem v Ženevi.Barba Štembergar Zupan Sestrične

Keramika in lončarstvo
Barba Štembergar Zupan s.p.
Krožna pot 11
4208 Šenčur

Zavod V-oglje
W: www.v-oglje.si
E: v-oglje@t-2.si
M: +386 40 295 371

Barbara Štembergar Zupan bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>