BARBARA FORTUNA

Barbara FortunaMamica dveh sinov, podjetnica, ustvarjalka, absolventka in še bi se kaj našlo. Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka in gradbena inženirka, trenutno pišem magisterij na Evropski pravni fakulteti.

Svojo samostojno pot sem pričela pri 19. letih, ko sva s poslovnim partnerjem ustanovila podjetje. Moja dejavnost v skupnem podjetju je bila študentski servis. Podjetje je raslo in se razvijalo, mladost je bila velikokrat prednost, velikokrat pa tudi velika ovira. Po zelo uspešnih letih poslovanja sva se s poslovnim partnerjem odločila, da podjetje prodava in poslovno pot nadaljujeva samostojno. Kasneje sem delala kot vodja projekta v prodaji večjega inženirskega podjetja, v katerem sem bila zadolžena za prodajo nepremičnin.

Z rojstvom prvega sina pa se je rodil moj hobi oz. v tistem trenutku »edina rešitev«. Sin ima namreč zelo občutljivo kožo in vsa kupljena mila, kreme – nič mu ni ustrezalo. Tako sem se nekega dne odločila, da doma izdelam milo –začela se je moja ustvarjalna pot. Pričela sem izdelovati mila, mazila, kreme. V začetku druge nosečnosti sem ostala brez službe in ta čas izkoristila za izobraževanja, udeležila sem se več delavnic. Znanje, ki sem ga pridobila, mi je zelo koristilo.

Po končani drugi porodniški sem se vključila v evropski projekt Podjetno v svet podjetništva. V času projekta sem svoj hobi postopoma spreminjala v posel in tako aprila 2015 odprla svoje podjetje Naturi. Od takrat gradim svojo blagovno znamko – počasi, a vztrajno.

V ponudbi podjetja Naturi so balzami za ustnice, dezodoranti, mila. Med mojimi izdelki je tudi Cvičkovo milo, ki je bilo izbrano za promocijsko darilo v času jubilejne obletnice Novega mesta, pred kratkim pa je pridobilo tudi certifikat Dobrote Dolenjske. V letošnjem letu bom ponudbo svojih izdelkov razširila še stekočimi mili in šamponi.

Svoje znanje zelo rada delim naprej, tako organiziram delavnice, na katerih se udeleženci naučijo izdelati kremo, ki odgovarja njihovi koži; mleko za telo, ki ga sami kreirajo. Udeležencem podam tudi znanje o tem, kako izdelati trdo milo, mazilo, balzam za ustnice, dezodorant.Naturi

Sem pa tudi velika ljubiteljica eteričnih olj. V prihodnosti si želim, da bi podjetja spoznala dodano vrednost narave in v svoj delovni proces vključevala tudi naravne mešanice eteričnih olj – za več zdravja, dvig razpoloženja, boljšo storilnost, več natančnosti.

Več o mojem delu, podjetju in izdelkih si lahko preberete na moji FB-strani: Naturi naravna kozmetika.

Naturi Barbara Fortuna s.p.
Bogneča vas 2
8231 Trebelno
M: 041 323 359

 

Barbara Fortuna bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>