Anamarija Toth Pope

anamarija toth popeNajveč izzivov rešimo, ko združimo domišljijo, pogum in kanček zdrave “kmečke” logike. Pod slednje spada tudi strokovno znanje povezano z izkušnjami.

Delo z ljudmi, na ljudeh in ob njih je najtežje. A zakaj? Preprosto – vsak je nekaj posebnega. Vsak posameznik je neka edinstvena kreacija, ki na čudežen način deluje, razmišlja in živi. Prav zaradi tega tudi ne obstaja ena formula, kako rešiti težave, izboljšati odnose, ustvariti funkcionalen sistem v podjetju.

Obstajajo pa le neke smernice, kako pristopiti odpravljanju disfunkcionalnega sistema med zaposlenimi. Na nas pa je, koliko kreativnosti in poguma si bomo dovolili, da posežemo v nek zasidran sistem in naredimo spremembe pri zaposlenih in v samem sistemu. To so nekako moja osnovna vodila pri mojem delu s podjetji in njihovimi zaposlenimi.

Verjamem, da kot psihologinja razumem ljudi, njihove stiske, odnose ter dogajanje v njih samih, vendar kot podjetnica in MBA-jovka razumem tudi potrebe podjetja, poslovne cilje ter poslovanje. Tako gledam na svoje poslanstvo iz dveh aspektov. To mi olajša analiziranje sistema, ustvarjanje mnenja in predlogov za odprave disfunkcionalnosti. S posegi pomagam izboljšati klimo v podjetju, odnose, hierarhijo, sisteme nagrajevanja, razvoja kariere in podobno. Kar v osnovi delam je, uvajanje sprememb v sistem in med zaposlene.

Za uvajanje sprememb pa je potrebna poglobljena analiza. Tako ugotovim, s čim imam opravka, in šele nato lahko pristopim k reševanju in postopnemu spreminjanju stanja. Analize, kot so merjenje organizacijske klime, razpoložljivosti za delo, načini spopadanja s stresom, konflikti in podobno, so mi osnova za določitev potrebnih ukrepov. Delavnice, seminarje ter ostale ukrepe prilagodim tem najdbam, saj brez tega lahko z neko super delavnico “brcnem v temo”.

Na kratko je to to, kar delam – kreiram z veliko mero poguma in inovativnosti. To delo mi je nekako pisano na kožo, saj sem po naravi raziskovalka in rada iščem nove rešitve, ki bi prihranile čas in sredstva. Se pa zavedam, da vodjem, direktorjem in podjetnikom to ni tako lahko sprejeti ter spustiti nekoga v sistem, da malo pobrska po njem. Prevečkrat si zatiskajo oči in verjamejo, da je vse dobro in da se drugače sploh ne bi dalo. Velika mere poguma je potrebna, da si upajo priznati in videti, kaj se med zaposlenimi in v sistemu dogaja. Včasih je lažje pogledati stran ali si ustvariti iluzijo. Žal pa zaradi utvar trpi poslovanje in rezultati niso takšni, kot bi lahko bili.

Pogled od zunaj pa lahko pokaže to, kar iz znotraj ne vidimo ali pa ne želimo videti. Če pa si upate in me spustite v vaš sistem, dobite s tem zaveznika na vaši strani, ki si želi ravno to kot vi – izboljšati poslovanje preko izboljšanja funkcionalnosti sistema zaposlenih, ki dajejo dobre rezultate in stremijo k napredku celotnega sistema.

anamarijaPLUS REŠITVE, Svetovanje podjetjem in posameznikom
Anamarija Toth Pope s.p.
031/75 51 51, plus.resitve@gmail.com