ANA ZIHERL

Ana Ziherl – Društvo Svetovalni svet

Ana Ziherl

Društvo Svetovalni svet – delamo predvsem na področju pomoči pri motnjah hranjenja.

Ker se zavedamo, da je za mnoge hrana lahko »živa mora«, ki ima veliko skritih »podpomenov«, zavedamo se, da to ni modna muha, ampak resna stiska in – prej ko človek poišče pomoč, prej bo lahko bolj svobodno živel, da bo »hrana spet samo hrana«.

Pomoč pa ne ponujamo le tistim, ki neposredno trpijo za motnjami hranjenja, ampak tudi bližnjim, saj so mnogokrat oni prvi, ki opazijo, da je nekaj »hudo narobe s hrano«, ali pa slabo spijo, ker ne vedo, kako pomagati ali sploh spregovoriti, ko vidijo da nekdo trpi za anoreksijo, bulimijo, prenajedanjem, ortoreksijo ali kako drugo obliko motenj hranjenja.

Svetovanja, delavnice in skupine izvajamo v Ljubljani, na Neubergerjevi 9 (blizu železniške postaje Ljubljana), po dogovoru pa tudi na vašem domu ali po skypu.

Naše izkušnje kažejo, da se osveščenost o kompleksnem odnosu do hrane in stiskah ob motnjah hranjenja lahko izboljša tudi z različnimi akcijami ozaveščanja (članki, predavanja, stojnice ob različnih priložnostih), zato se lotevamo z vso zagnanostjo tudi tega.

Dss

Svetovanja in skupine izvajam predvsem jaz, Ana Ziherl, po poklicu dipl. socialna delavka z dolgoletnimi izkušnjami svetovalnega dela, pa tudi lastno izkušnjo motnje hranjenja iz mladih let, ki sem jo uspešno premagala. Prav iz te izkušnje tudi črpam optimizem in zavedanje, kako pomembno je poiskati pomoč, ko se znajdeš v »začaranem krogu« tako običajne reči, kot zgleda na prvi pogled hrana. S strokovno pomočjo človek lažje razume sebe in kompleksnost svojega odnosa do hrane, prav tako pa se loti s potrebno vztrajnostjo procesa okrevanja, ki je ponavadi dolgotrajen, a prinaša neko novo ravnovesje in »pomirjenost« s hrano.

Več o nas si lahko preberete na spletni strani: svetovalni-svet.si, najdete pa nas tudi na Facebooku. Naši kontakti za dodatne informacije so: info@svetovalni-svet.si ali telefon 068 648 695.

 

Ana Ziherl bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2016.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>