500 PODJETNIC – že drugič!

Sreda, 12. 3. 2014, je bil zelo pomemben dan. Pomemben prav za vsako podjetnico v Sloveniji, pomemben za vse ženske, pomemben za gospodarstvo in pomemben za celotno Slovenijo. In ne le to – izjemno pomemben je bil tudi za nas tri, organizatorke dogodka 500 podjetnic (Uršo Žorž, Zorico Jakolin in Petro Škarja), ki smo udeleženkam izjemno hvaležne, da ste v dogodku prepoznale našo željo po napredku, povezovanju in boljšem jutri za vse nas. In vemo, da je bil pomemben tudi vam, udeleženkam …

 

KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA, je naš slogan, na katerem je zgrajen celoten dogodek 500 podjetnic. Da, želimo združiti podjetnice, želimo jih spodbuditi v povezovanja med seboj in s tujino, želimo, da prepoznate to moč, ki jo lahko ustvarjamo le s skupnimi močmi.

Vodilo 2. največjega dogodka za žensko podjetništvo v Sloveniji – 500 podjetnic sta bila: POGUM in VZTRAJNOST. Oboje potrebujemo in obojega nam včasih primanjkuje, zato smo vas na dogodku napolnile s pogumom in vam vlile vztrajnosti! .)

Otvoritveni govor je za nas pripravila Madi Sharma, gostja iz tujine na lanskoletnem dogodku 500 podjetnic, ki nas je opomnila, koliko potenciala je v nas in naj se tega zavedamo.

stisnjena2Prvi govornik, ki nas je s šalo o rdečem oblačilu, ki ga nosi, nasmejal, je eden najuspešnejših podjetnikov Slovenije – gospod Ivo Boscarol, lastnik podjetja Pipistrel. Med uspehom in pohlepom je tanka meja, pravi. V podjetništvu je pomembno imeti močne vrednote, predvsem POŠTENOST, PRAVIČNOST. Kdor tega nima, meče slabo luč na ostale podjetnike v Sloveniji, še dodaja. Postaviti si PREvisoke cilje pa je zanj stalna praksa, katero živi vsak trenutek. Zase pravi, da je kot vesoljec, ker je tako drugačen. Ampak če danes delaš tisto, kar je v trendu, si že 20 let prepozen, pravi. “Za uspeh sta potrebna POGUM in PREPRIČANOST VASE. Podjetništvo pa vam mora nuditi tudi notranje zadovoljstvo, sicer je nesmiselno. Bodite uspešni, vendar ne na račun drugih,” še dodaja.

stisnjena4Njegovo podjetje Pipistrel ima toliko izjemnih priznanj in dosežkov iz Slovenije in tujine, da jih mlad poslovnež Matevž Slokar ne more spraviti v celotno svoje stanovanje, je v smehu dejal Matevž, ki je bil drugi govornik na dogodku. S svojim primorskim narečjem in drugačnostjo nas je popolnoma navdušil. “Ne delaj, ampak ustvarjaj in se pri tem ne pozabi zabavati,” pravi. Veste, da obstajajo sendviči z zgodbo – sendviči Mara, Pavla, Jadran in Franci. In vsakdo ima svojo zgodbo … To je le en izmed mnogih Matevževih projektov, s katerimi dokazuje, da mu kreativnosti ne zmanjka, prav tako ne poguma in energije, s katero je žarel na odru. Njihov projekt S project je en izmed najboljših praks socialnega podjetništva v Sloveniji.

Po kratkem odmoru za kavico in jutranje prigrizke so nas presenetili pevci vokalne skupine IN SPIRITU, ki so v udeleženkah privabili tisti aaaahhhh moment, ko se človek sprosti ob prijetni glasbi izjemnih vokalistov …

Sledili so nasveti izbranih podjetnic, ki so govorile o POGUMU in VZTRAJNOSTI iz lastnih izkušenj, vsaka na svoji poti in vsaka s svojo lastno unikatno zgodbo.

Prvo podjetnico je le s težka napovedal naš povezovalec dogodka, khm khm, se mu je malo zalomilo, a je le rekel: Iris Trstenjak, ki ustvarja LESENE DILDOTE. Težko mu je šlo z jezika, le zakaj nekaj … :) Iris je zagotovo punca, ki ve, kaj je biti drugačen, POGUMEN. S svojim izdelkom – lesenim dildom, zagovarja naravne materiale, v tem primeru les. Želi si, da v Sloveniji to ne bi bil tak tabu, saj se zaenkrat bolj usmerja v tujino. In precej smeha je nastalo v dvorani, ko je govorila o svojih izdelkih …

Dada Jerovšek (KAVAL GROUP) in Mojca Lukančič (AHA GROUP) sta nam povedali svojo zgodbo podjetništva, ki ni vedno enostavna in prijetna. Obe sta storili mnogo, vsaka v svoji branži. Skoraj ni osebe, ki se še ne bi posladkala v restavracijah ali kavarnah podjetja KAVAL GROUP …

Sonja Šmuc nas je opogumila naj si ženske več upamo. Moški si upajo več. Ponujeno delovno mesto sprejmejo, ko so zgolj 60% prepičani, da ga lahko obvladajo. Ženske v povprečju potrebujemo 90% prepričanost … Manj si upamo in kasneje stopimo na podjetniško pot. Zato nas je pozvala, naj bomo bolj prepričane vase, saj je v nas ogromno potenciala in moči. Poleg tega naj ne pozabimo na ostala področja življenja, podjetništvo je le eno izmed teh …

Marta Turk, ki že mnoga leta spodbuja žensko podjetništvo v Sloveniji, nam je z uradnimi podatki statistike pokazala, kje je Slovenija v primerjavi z ostalimi državami sveta glede spodbujanja ženskega podjetništva. In ja, statistika nam ni v prid … Zato so tovrstni dogodki tako pomembni – ne le to, da je dogodek, ki se po nekaj urah zaključi … Z dogodki, kot je 500 podjetnic, se krepi splošna miselnosti in podpora ženskam v Sloveniji.

Med kosilom se je izmenjalo ogromno vizitk, med seboj so se spoznavale podjetnice, ki bodo v prihodnosti morda poslovno sodelovale. Ustvariti izjemne uspehe v podjetništvu – to je možno zgolj z ekipo, ne le kot posameznik. Zato se moramo Slovenci bolj povezovati, si izmenjavati izkušnje in znanja ter se podpirati. Želimo, da bomo čez leta slišali izjemne podjetniške zgodbe skupin podjetnic, čigar pot se je začela s prvo izmenjavo vizitk prav na dogodku 500 podjetnic … Vemo, da take zgodbe bodo, kar nam daje dodatno motivacijo za nadaljnjo organizacijo tovrstnih dogodkov.

Po kosilu nam je Barbara Babnik zaupala nekaj hitrih in preprostih trikov, kako si ustvariti čudovito pričesko. Uporabno prav za vsako izmed nas, kajne? :)

Ker želimo pomagati našim udeleženkam pri prepoznanosti nje in njenega podjetja, smo organizatorke omogočile prav vsaki izmed njih, da se predstavijo na naši spletni strani ter na FB strani www.facebook.com/podjetnica Dve izmed njih smo izžrebale in jim ponudile možnost, da se predstavijo na odru, pred ostalimi podjetnicami. Letos sta bili srečni izbranki Bernarda Škrabar s svojo Detektivsko varnostno agencijo ter Nina Bobnar s svojimi izdelki Nani.

stisnjena5Sledilo je predavanje naše gostje iz tujine, samozavestne in prijetne podjetnice Dunje Tadić, lastnice podjetja Ad Vitam d.o.o., katero izdeluje ženske rokovnike. Rokovnike, ki so resnično narejeni prav za nas. Z ogledalcem notri, seveda. “Življenje ni pravično, navadite se,” je rekel Bill Gates, in isto je ponovila tudi Dunja Tadić, katere sin ima avtizem …  “Sprijaznite se, če se vam zgodi kaj hudega, potem pa pojdite naprej in delujte. Ne smilite se same sebi in ne objokujte …” V njenem podjetju je mnogo veselja, ustvarjanja, lepih in tudi težkih trenutkov. A vedno se išče rešitve in ustvari nekaj novega. Njeni rokovniki so medijsko izjemno opevani, s tem da niso nikoli investirali v PR. Izdelek sam je tako poseben in dober, da sam prikliče medijsko pozornost in s tem reklamo zanj.

Anja Križnik Tomažin nam je razložila, zakaj se ljudje med seboj ne razumemo in zakaj se nam včasih zdi, da smo z različnih planetov. Nekateri so “modri”, drugi “zeleni”, tretji “rdeči” in četrti “pisani”. Vsaka pri sebi je razmišljala, v katero skupino sodi, na koncu pa nas je Anja celo izzvala, naj vstajamo “po barvah”. Res je, ljudje smo si različni, kar moramo vzeti na znanje, da lahko storimo naslednji korak in se naučimo razumeti med seboj.

stisnjena7Kot zadnja predavateljica dogodka 500 podjetnic nas je navdušila, ganila in nekatere celo pripeljala do kakšne solzice Ana Lukner, poznana kot Anina zvezdica. Življenjske prelomnice, ko se ti “zruši svet”, so tiste, ki človeka naredijo trdnejšega in še boljšega. Pomembno je, da to zaznamo in se tega zavedamo ter znamo iz vsake izkušnje razbrati nauk. Vse se zgodi z razlogom, trdi. In sama je temu dokaz.

Večina predavateljem je bilo nekaj skupnega. Vsi so poudarjali pomembnost POGUMA in VZTRAJNOSTI. Poleg tega je večina poudarjala pomembnost vrednot, na katere ne smemo pozabiti v podjetništvu. Podjetništvo ni zgolj služenje denarja. Je mnogo več …

In vsi predavatelji so poudarjali pomembnost POVEZOVANJA. Potrdili smo, da je naš slogan dogodka nastal z razlogom … KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA!

Organizatorke se zahvaljujemo vsem sponzorjem dogodka, vsem društvom in združenjem, ki so nam pomagali širiti informacijo o dogodku, ter prav vsakemu posamezniku, ki je kakorkoli pripomogel, da je ta dogodek tako čudovito uspel. Generalni sponzor dogodka, Ariatic Slovenica (Aleš Žižmund) nas je presenetil z rdečimi čokoladnimi srčki, v stilu dress coda in Gregorijevega. Udeleženke so dobile tudi mnogo darilc naših sponzorjev dogodka, zlati sponzor Tušmobil pa je podaril celo novi telefon Nexus 5 in celoletno naročnino.

stisnjena8

Posebna zahvala gre udeleženkam dogodka. Ve ste osnova. Brez vas ne bi bilo nič. Ve ste jedro, iz katerega vse izhaja. Hvala vam, da ste zaupale v nas, da vam bomo pripravile čudovit dogodek, s katerega ste odšle še boljše.

Se vidimo naslednje leto, na 3. največjem dogodku za žensko podjetništvo v Sloveniji – 500 podjetnic!

 

 

 

 

Dober glas seže v deveto vas, v deseti pa se še kar šušlja …

Dogodek je bil odličen! Iskrene čestitke vsem trem. Ste edine, ki v Sloveniji lahko na enem mestu zberete toliko proaktivnih in pozitivnih posameznic. Vzdušje je bilo odlično. Hvala, da smo lahko bili zraven!”

Ajda Lah, predsednica Alumni kluba Ekonomske fakultete v Ljubljani

 

“Vsem trem po ‘preudrarnem’ 24 urnem premisleku, ko se začetne strasti umirijo kličem: Super!! Enkratno!! In seveda: drugo leto ponovljivo!!! Končno enkrat pozitivni, navdušojoči prispevki. Le tako pozitivno naprej.”

Petra Mlakar

 

Drage moje rakete Urša&Zori&Petra :)  Moram vas najprej privat pohvalit, se zahvalit, me je pred prireditvijo načela gripa, ampak zaradi vaše prijaznosti sem se morala potrudit in sestavit. Organizacija brez konkurence, prekrasno, veliko zgodb in novih poznanstev, enkratna energija, ne najdem dovolj presežnikov, da vas pohvalim. Naj se sliši girl power Slovenija :)  Ste me zbudile.  Klub temu, da nisem nikogar poznala, sem se v trenutku počutila kot v najboljših časih, verjetno bom tudi jaz zdaj zbudila še kakšno kolegico, ki je obupala, pa jo naslednjič pripeljem. Maximalno dober dan vsem!”

Vesna Plavec

 

Vaš včerajšnji nadpovprečno vreden dogodek me je globoko navdušil, dobivala sem potrditev za potrditvijo svojih prepričanj in svoje poti. Inspiracija je bila pa itak na višku vsak trenutek, za kar sem vsem trem, vsem gostom in vsem udeleženkam in sponzorjem neizmerno hvaležna in vam trem organizatorkam izrekam moj globok poklon. Naj nas je naslednje leto vsaj 500! Prijetno in uspešno potovanje vam želim še naprej!”

Vesna Hostnik, La vision

 

“Tale dogodek je bil zame osebno, zelo pomemben. Slišati, da imajo tudi “veliki in uspešni” padce, da se tudi oni spopadajo z vsemogočimi težavami in ovirami. Ko jih poslušaš, spoznaš tisto pravo razliko med njimi in med neuspešnimi: “Vedno znova se poberejo in začnejo znova in gredo naprej …” Da se celi dan pogovarjaš s podjetniki pa ne slišiš niti minute “jamranja”, to je enostavno neprecenljivo. Ne vem, kako vam uspe tako dvignit in osem ur držati tak nivo motivacije. Res, pohvalim vas iz vsega srca. Nadaljujte v takem duhu in že komaj čakam srečanje naslednje leto …”

Silvija Goršin

 

“Druženja 500 podjetnic sem se udeležila prvič, brez posebnih pričakovanj. Najbolj se me je dotaknila silna pozitivna energija, ki je žarela iz vseh, ki smo se zbrali. Želim si, da vse udeleženke, predavatelji in gostje vsaj delček te energije ponesemo v okolje, kjer delujemo in bivamo, in v hipu bo nam in našim najbližjim, sodelavcem, vsem s katerimi prihajamo v stik lepše, lažje, boljše. Želim si, da ta energija “okuži” vse in vsakogar, in nam pomaga opustiti vse skrbi in negativizme in videti, čutiti in verjeti, delati in ustvarjati le še lepe stvari in s tem osrečevati sebe in ljudi, s karerimi sobivamo.”

Nena Veber, Althea Center Zdravja in Harmonije

 

“Dogodek je presegel moja pričakovanja.Vzdušje je bilo čudovito, polno pozitive in simpatičnih nasmehov. Super ideja o združevanju in mreženju, saj skupaj zmoremo več in za vse je dovolj dela.”

Nina Bobnar, Nani

 

“Sam dogodek mi je bil všeč in mi ni žal, da sem si vzela čas in prišla. Res pohvalno organizatorkam, ker takole zadevo izvesti ni mačji kašelj. Pohvala tudi materialnim  sponzorjem, ker je bilo kar zanimivo doma brskati po tisti vreči.”

Mateja Seliškar, Agencija Teja

 

“Dogodek je bil dobro organiziran, super ideja glede oblačil, da smo vse imele nekaj skupnega. Mogoče edino malce preveč prodajno usmerjen dogodek. G.Boskaroli mi je s svojimi izkušnjami in razmišljanji odprl obzorje. Torej neklasični podjetnik, ki pritiska na svoje zaposlene, ampak realen in nematerialističen človek. Bravo za to. Tudi ostali so imeli dobro temo, vendar so mogoče malce preveč zašli.”

Tjaša Milošič, Tiko pro

 

“Preprosto povedano – uživala sem. Lepo se je bilo za dan izklopiti. Zelo mi je bilo všeč, da ste bili tako točni. Izbrali ste prave govorce. Dobila sem tudi potrditev zase. Tudi sam verjamem v to, da je najpomembnejše, da delaš s srcem. Včasih mi kdo reče, da sem nora, ko kdaj podarim kakšno predavanje – jaz pa v tem uživam, ker tudi tako živim svoje poslanstvo. Pevci? Če ti povišajo utrip, potem je to to.”

Klara Ramovš, Elite izobraževanja

 

“Dogodek 500 podjetnic mi je všeč predvsem zato, ker začutim veliko pozitivne energije. Tam si napolnim baterije in dobim motivacijo za nadaljnje delo. Zgodbe drugih žensk me dahnejo in mi dajo moči, da vztrajam na svoji poti, saj ima vsaka svoj pečat in svojo življenjsko pot, ki ni zmeraj z rožicami postlana. Tu slišim in občutim ZGODBE O USPEHU, ki so zrasle iz nič, iz trdega dela in vztrajnosti. Pridem vsako leto.”

Olga Belec, Hotel Diana

 

“Super način mreženja …, super energija, enkratna priložnost, da pristopiš tudi do ljudi, do katerih sicer v normalnih pogojih težko prideš … npr. g Boscarol … sicer sem v njegovi bližini onemela, naslednjič pa ne bom več … Pri ostalih pa je pogovor normalno stekel :) :)”

Sonja Oblak, Ars studio Avsenik

 

“Dogodek je bil prijeten in koristen. Nove eze, novi in spodbudni pogledi na podjetništvo. Če bi si zamišljala popoln dogodek, je bil ravno ta. Čas predavanj  je bil idealen, izredno zanivimi predavatelji , čas za izmenjavo kontaktov je bil malce prekratek, vendar je to v ženski družbi normalno, saj vsaka ima toliko zanimivih stvari za povedati  in ravno dovolj za kosilo.”

Nives Danchulovicc, ND Design

 

“Dogodek je bil super, glede na to, da gre za “tradicionalno drugo srečanje”, je preseglo vsa pričakovanja. Ker boste vztrajale, bo tudi vsako leto še bolj obiskano in bogato.”

Petra Mlakar, Modri nasvet

 

 “Zahvaljujem se vam za odlično pripravljen dogodek. Osebno sem pogrešala le celovit seznam vseh udeleženk, zbranih na enem mestu. Vse dobro še naprej!”

Tjaša Vidic, VIDICUM

 

“Dekleta, čestitam. Dogodek je bil profesionalno organiziran in odlično voden. Drugo leto pridem spet.”

Martina Šumrada, Zasebni zavod Lacerta

 

“Dogodek je bil izvrstno organiziran in izveden. Vse pohvale organizatorkam.”

Alenka Slabe

 

“Odličen dogodek, žal nisem uspela priti. Vendar menim, da je spodbujanje podjetništva (v Sloveniji je zelo malo podjetnikov in še manj podjetnic) odlična ideja in se veselim naslednjega leta – zagotovo pridem!”

Brigita Lazar Lunder, Plan B

 

“Še enkrat iskrene čestitke za odlično izpeljan dogodek! Vse tri organizatorke ste res carice! :) Hvala za vso pozitivno energijo in tisto “nekaj” kar te spodbudi oziroma ti da zagon, da si na pravi poti! Dogodek je res dinamičen in pester, skratka tisti dan mi ni bilo niti 1 minutko dolgčas! :) Nepozabno! Hvala še enkrat!”

Tina Lazar Kajtner, Popolna asistentka

 

“Dogodka sem se udeležila prvič in prepričana sem, da ne zadnjič. Organizacija dogodka je bila izvrstna, vse je potekalo gladko in brez zapletov. Čestitam in se vidimo leta 2015!”

Barbara Bračko

 

“Eden izmed boljših motivacijskih dogodkov v Sloveniji, veselim se že naslednjega.”

Alenka Vodončnik, Agencija AVE

 

“Super je bilo, spet polno pozitivne energije, dobre volje, tapravo.”

Alenka Kugerl, ENJO

 

“Pozitivni naboj !!!! Že vem, koga bom povabila drugo leto, letos sem pozabila … Zanimivi predavatelji, vedno nekaj novega.”

Mirjana Gojak

 

“Odlična ideja za spodbujanje ženskega podjetništva. Se že veselim naslednjega srečanja.”

Marina Kogovšek, Dotik mavrice

 

 

 

Napovednik dogodka 500 podjetnic v Oddaji O na Planet TV:

O dogodku 500 podjetnic v Oddaji O na Planet TV:

 

Napovednik dogodka v oddaji PRAVA IDEJA na RTV SLO 1:

prava ideja

Prispevek si lahko pogledate na povezavi: http://ava.rtvslo.si/predvajaj/vesna-nisha-dolinar-podjetje-in-restavracija-namaste/ava2.174264579/

lisa stisnjeno

O dogodku 500 podjetnic v reviji LISA

 

500 podjetnic v častniku FINANCE

500 podjetnic v častniku FINANCE

Celoten prispevek iz častnika Finance si lahko preberete na povezavi:

Slovenke so dovolj podjetne, a premalo jih skoči v poslovne vode

 

500 podjetnic - Novi medij

500 podjetnic – Novi medij

 

 

500 podjetnic na Startaj.si

500 podjetnic na Startaj.si

Celoten prispevek na spletni strani Startaj.si si poglejte na povezavi: 500 PODJETNIC NA STARTAJ.SI

500 podjetnic na Cosmopolitan.si

500 podjetnic na Cosmopolitan.si

Celoten prispevek si lahko preberete na povezavi: 500 PODJETNIC in COSMOPOLITAN

500 podjetnic na Triumfator.si

500 podjetnic na Triumfator.si

Celoten prispevek si poglejte na povezavi: 500 PODJETNIC IN TRIUMFATOR.SI

 

500 podjetnic in Celje.info

500 podjetnic in Celje.info

 

Celoten prispevek si lahko pogledate na povezavi: 500 PODJETNIC IN CELJE.INFO 

500 podjetnic na portalu Dobranovica.si

500 podjetnic na portalu Dobranovica.si

Celoten prispevek si lahko preberete na povezavi: 500 PODJETNIC NA PORTALU DOBRANOVICA.SI