Program dogodka 2015

Pozdravljene podjetnice!

V zadnjih dveh letih smo dokazale, da skupaj zmoremo več! Podjetnost je v Sloveniji vedno bolj cenjena, podjetnice prihajamo v ospredje in ustvarjamo močno dodano vrednost trgu. Tako tudi utrjujemo naš slogan: KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA! 

V letu 2015 bo že tretjič organiziran dogodek 500 podjetnic, samo za ženske s podjetno dušo. Rdeča nit dogodka bo: SKUPAJ ZMOREMO VEČ. V tem duhu bodo skrbno izbrani predavatelji, tematike, spremljevalni program in vse ostalo. Ker vam želimo vsako leto vsebino nadgraditi, bomo v letu 2015 še posebej potrudile, da vas presenetimo …

Za začetek si poglejte utrinke iz preteklih dveh dogodkov 500 podjetnic:

Vse lepo in uspešno vam želimo,

organizatorke dogodka: Urša Žorž, Zorica Jakolin in Petra Škarja

 

KDAJ IN KJE?

Vidimo se v sredo, 18. 3. 2015, v Austria Trend hotelu v Ljubljani. 

 

URNIK DOGODKA 500 PODJETNIC 2015

7.45 – 9.00 Registracija (pridete, se malo posladkate, spijete kavico ali dve ter si že izmenjujete vizitke)
9.00 – 9.10 Otvoritev dogodka in nagovor župana Mestne občine Ljubljana
9.10 – 9.20 Alenka Slabe in Karmen Intihar
9.20 – 9.50 Prvi tandem (Alen Kobilica + Mitja Mori)
9.50 – 10.15 Poslovno mreženje na dogodkih (mag. Brigita Pirc)
10.15 – 10.30 Odmor (še eno kavico?)
10.30 – 10.40 Nagovor Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
10.45 – 11.15 Drugi tandem (Manca Špik in Primož Goričnik)
11.20 – 11.30 Ena izmed vas se bo predstavila (Več na tej povezavi >>)
11.35 – 11.55 Tretji tandem (Filip Kržišnik + Blaž Slanič)
11.55 – 12.00 Generalni sponzor
12.00 – 12.10 Predstavitev Društev, združenj in ostalih, s katerimi smo se povezale
12.10 – 13.50 Mreženje in kosilo (čas, ko boste izmenjale mnogo vizitk, tudi objemi in ženski klepeti)
13.50 – 14.00 Ste še za eno presenečenje? (Elvis Nukić)
14.05 – 14.35 Četrti tandem (Ksenija in Andrej Božič)
14.40 – 15.10 Gostji iz tujine (Maja Smoljo & Anđelka Toto Ormuž)
15.15 – 15.30 Zaključek

 

PRIJAVA:

Prijavite se enostavno tako, da izpolnite obrazec na povezavi: PRIJAVA NA DOGODEK 500 PODJETNIC 2015

 

NE BOMO ZGOLJ ŽENSKE – BO TUDI EN MOŠKI … 

Dogodka 500 podjetnic se bo udeležil tudi PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE Borut Pahor.

predsednik republike slovenije borut pahor

 

 

GOVORNIKI:

Alen Kobilica in Mitja Mori

Alen Kobilica in Mitja Mori

Alen Kobilica, svetovno priznani maneken, paraolimpijski športnik, podjetnik ter človek, ki navdihuje s svojo življenjsko zgodbo in energijo.

Življenje Alena Kobilice zaznamujejo ekstremi. Ekstremni dosežki, ekstremni uspehi in ekstremne preizkušnje. Ko je po operaciji konec leta 2008 ostal brez vida, ni vstopil v svet teme. Nasprotno – našel je novo luč in se posvetil novim ciljem.

Alen je sicer diplomirani profesor športne vzgoje, svojo uspešno poslovno pot nadaljuje kot lastnik modne agencije, občasno se še postavi v vlogo manekena, je solastnik podjetja Proorganika, ki se ukvarja z ekološko proizvodnjo in distribucijo hrane, pravo samoizpolnitev pa je našel v športu: triatlonu. Kot paratriatlonec se želi udeležiti poletnih paraolimpijskih iger v Riu leta 2016, kjer ne skriva želje po osvojitvi najvišjih mest. Pred dnevi pa je na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v paratriatlonu v Južni Afriki osvojil prvo zgodovinsko zmago v svetovnem pokalu za Slovenijo nasploh.

Je tudi ustanovitelj, idejni vodja in ambasador centra Vidim cilj, katerega poslanstvo je spodbujanje vseh otrok, ki so na kakršenkoli način gibalno ovirani, k različnim športnim aktivnostim, druženju, predvsem pa jih uči živeti življenje.

Mitja Mori, doktor znanosti in docent na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, nekdanji vrhunski športnik in še vedno aktiven tekmovalec v triatlonu, funkcionar v telesih evropske (ETU) in slovenske triatlonske zveze (TZS), vodja in trener Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana in Dnevnikove triatlonske ekipe, mož in oče 2 podivjanih sinov in od leta 2014 del paratriatlonske ekipe Alena Kobilice.

Njegov moto »naredite čim več stvari spotoma« sovpada z njegovim življenjskim stilom in je predpogoj uspešnega usklajevanja nekaterih popolnoma ortogonalnih dejavnosti.

V triatlonu je preizkusil že marsikatero vlogo: od tekmovalca v svetovnem pokalu, na ironman tekmovanjih, kot trener, funkcionar, vodja kluba, predsednik Triatlonske zveze Slovenije, rekreativec, organizator, sedaj je pa vodnik (guide, opp.) paratriatloncu Alenu Kobilici.

»Včasih je pač potrebno skočiti, da vidiš ali lahko poletiš!« so bile njegove besede po prvem sestanku z Alenom in hitro se je vzpostavilo več kot samo sodelovanje. Biti vodnik v paratriatlonu zahteva posebno 100% zaupanje, prijateljstvo, znanje, empatijo oz. najlažje povzeto: mora obstajati prava kemija.

 

Andjela in Maja

Anđelka Toto Ormuž in Maja Smoljo

Anđelka: Glede na to, da se že več kot petnajst let ukvarja s komunikacijo in odnosi z javnostjo, so njena rdeča nit besede Simona Sineka, ki pravijo: “Komunikacija ne pomeni govoriti tistega, kar mislimo. Komunikacija pomeni zagotoviti, da drugi razumejo prav to, kar smo želeli povedati.

Po poklicu je profesorica angleškega jezika ter britanske in ameriške književnosti. Njena kariera strokovnjakinje na področju PR-ja se je pričela leta 1999 v General Motorsu, kjer je bila odgovorna za medije na Hrvaškem in BIH za znamki Opel in Chevrolet. V obdobju petih let je v tistem času v največji avtomobilski korporaciji sveta od novinarjev prejela tri prestižne nagrade, ki so jo razglasile za PR managerko leta 2001, 2003 in 2005. Po tem je bila tri leta svetovalka za odnose z javnostjo pri hrvaškem ministru znanosti, kulture in športa. Kasneje je odšla iz državne uprave in pričela z delom za ROCKWOOL, v katerem je bila odgovorna za odnose z javnostjo in javno upravo.

Čevlji, ki so bili poškodovani med vožnjo, so bili njena težava, za katero ni uspela najti ustrezno rešitev na trgu. Odločila se je za novo dogodivščino, ki je po dveh letih razvoja “Na5u” pod njenim imenom našla pot do registracije v Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino ter je dana na trg.

Andjelka je poročena s podjetnikom Krunoslavom in skupaj imata 20-letnega sina Pava.

Maja: Zadovoljstvo kupcev je misija in namen vsakega poslovanja. Svojo željo za delo z ljudmi in človeško psihologijo je Maja našla ravno v prodaji in marketingu.

Po končani splošni gimnaziji in diplomi na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje, smer Projektni management, ji potrebno navdušenje in kvalifikacije odprejo vrata prodaje in marketinga. Z diplomsko nalogo “Študije dobičkonosnosti SPTE* na lesni masi lesne industrije” je dobila delo kot vodja projekta “Implementacija proizvodnje hladne plastike, material za dolgotrajno označevanje horizontalne signalizacije na cestah”. Ravno ta izkušnja je bila ključna za ponudbo pri sodelovanju z Andjelko na projektu “Na5u”.

Graditi idejo iz temeljev, dvigovati produkt s sistematizacijo in logično postavljenimi parametri vse do zadovoljnega kupca obogati človeka z edinstveno izkušnjo neprecenljive vrednosti.
*soproizvodnja toplote in električne energije

 

Andrej in Ksenija Božič

Andrej Božič in Ksenija Špiler Božič

Andrej ne mara izgovorov. Raje se ukvarja z rešitvami, ki vodijo do zastavljenega cilja, pri čemer skuša poiskati optimum za vse vpletene strani. Je diplomiran ekonomist s skoraj tremi desetletji izkušenj na najvišjih vodstvenih položajih (Tovarna papirja Goričane, Multinacionalka ABB, Skupina Droga, Steklarna Hrastnik …). Že med študijem se je zapisal mednarodni karieri, zato se je njegova profesionalna pot vila med slovenskimi podjetji, ki so bila močno mednarodno vpeta, in velikimi globalnimi multinacionalkami.

Vodil in izpeljal je številna uspešna korporacijska preoblikovanja in je danes svetovalec podjetjem za področje prestrukturiranja in sanacije. Prepričan je, da je v uspešnem prestrukturiranju HRM ena od najpomembnejših podpornih funkcij. Med svojim mandatom vedno opolnomoči primernega naslednika in ekipo.

Ksenija zase pravi, da je iskalka biserov. Z izjemno sposobnostjo empatije v posamezniku hitro zazna in spodbudi njegove skrite talente.

Po osnovni izobrazbi je ekonomistka. Na začetku kariere je delala na področju zunanje trgovine, od leta ’93 pa deluje kot samostojna podjetnica. Od leta 2000 se ukvarja s področjem upravljanja s človeškimi viri. Med študijem osebnostnega razvoja in psihodinamike skupin se je usposobila za spretno povezovanje in uporabo sodobnih psihodinamskih šol, kot so transakcijska analiza, geštalt, realitetna terapija in neuro–lingvistično programiranje. Je certificiran NLP Coach praktik.
Danes v podjetju BB Svetovanje pripravlja, vodi in izvaja delavnice, seminarje, coachinge in predavanja s področja učinkovitega komuniciranja, vodenja in upravljanja s človeškimi viri.

Zadnja leta se posveča medgeneracijskemu dialogu, coachingu, mentoriranju in postavljanju HR strategij, ki predstavljajo sestavni del poslovnih strategij preobrazbe podjetij.

 

alenkainkarmen copy

Alenka Slabe in Karmen Intihar

Alenka je poslovni coach in trener mehkih veščin. Pred petimi leti je bila v veliki življenjski preizkušnji. Svoj mir in rešitev NI iskala v antidepresivih z številnimi stanskimi učinki, temveč v glasbi in plesu. Na povabilo prijateljice Akiko se je udeležila starodavne Japonske terapije z bobni. Svojo izkušnjo je razvila z igranjem na bobne, ki ga sedaj izvaja za managerje in njihove time. Pričela se je ukvarjati s plesom kot obliko rekreacije in umetnosti hkrati. To doživetje ji je prineslo poleg dobrega počutja tudi višji smisel življenja. Vsi udeleženci današnjega dogodka imajo v odmoru priložnost preizkusa sprostitve z igranjem bobnov in plesa.

Karmen je diplomirana ekonomistka, plesna učiteljica od leta 1990.
Že vrsto let je tudi mentorica in vzornica kandidatom v izobraževanju iz različnih slovenskih plesnih klubov. Nekdanja tekmovalka v standardnih in latinskoameriških plesih, je že od leta 1995 sodnica za ST in LA plese, članica Združenja plesnih sodnikov Slovenije, z licenco mednarodne WDSF sodnice, tudi v formacijah in tekmovanjih na vozičkih. V zadnjem desetletju se nam predstavlja tudi kot predavateljica na licenčnih seminarjih Zveze plesnih učiteljev, vaditeljev in trenerjev Slovenije ter tudi kot koreografinja na plesnih prireditvah.

 

Brigita Pirc

Brigita Pirc

Brigita Pirc je BNI nacionalna direktorica za celotno področje Adria regije, torej se poklicno ukvarja s poslovnim mreženjem. Poleg praktičnega znanja, ji je blizu tudi akademski del poslovnega mreženja, saj je znanstveni magisterij opravila ravno s tega področja.
Preden je njena poklicna pot zašla v vode poslovnega mreženja, je skoraj 15 let delovala kot menedžerka in veliko delala tudi v tujini. Zelo jo zanima področje psihologije in medsebojnih odnosov in je specializantka psihoterapevtskih znanosti Sigmund Freud Univerze.
BNIBrigita je sicer poročena in mama treh energičnih fantov, v prostem času pa navdušena športnica. Njen ključ do uspeha sta nalezljiva energija in entuziazem.

 

Filip Kržišnik in Blaž Slanič

Filip Kržišnik in Blaž Slanič (F&B Acrobatics)

Akrobata, telovadca, plesalca, kaskaderja, pedagoga, talenta – dva zabrita butla, ki skačeta po luftu in padata na glavo :)

Skupaj delujeta komaj leto dni in pol, a v tem času sta revolucionirala gimnastično zvrst partnerske akrobatike v Sloveniji, neštetokrat nasmejala množice gledalcev in požela bučne aplavze, z dnevnimi 8-urnimi treningi in neprestanimi ekstremno-adrenalinskimi akrobatskimi podvigi puščata nejevero na obrazih opazovalcev. Z njuno šolo partnerske akrobatike, gimnastike in telesnega razvoja pa širita svoje znanje še na ostale generacije.
Njun rek: Zakaj bi bilo lahko, če je lahko težko? :)

Sledite jima lahko na njuni Facebook strani F&B Acrobatics, za booking in dodatne informacije na info@fk.si ter 040 977 299.

(En kratek prikaz, tako za občutek, kaj počneta, na tej povezavi >> )

 

Manca Špik in Primož Goričnik

Manca Špik in Primož Goričnik 

Manca sodi med najbolj prepoznavne in priznane slovenske pevke mlajše generacije. Visokoraslo Gorenjko, živečo na Primorskem, je z njenimi 180 cm višine (več jih ne prizna :) ) nemogoče prezreti. Manca letos obeležuje 10-to obletnico njenega samostojnega glasbenega ustvarjanja, v katerem je dosegla kar nekaj zavidljivih uspehov, čeprav sama pravi, da se glasbe ne da izmeriti ali ocenjevati. Od njene prve festivalske zmage na Melodijah morja in sonca si je »nabrala« že prek 1.200 nastopov, v zadnjih letih, po lastni odločitvi ter tudi zavoljo priložnosti, predvsem v zaprtih krogih. Temu pa je sledilo tudi poslovanje njenega podjetja, ki ga že šesto leto uspešno vodi (organizacija poslovnih dogodkov). Manca se tako lahko pohvali, da kar 80% njenih strank prihaja iz tujine, večina med njimi je dolgoletnih in zvestih strank, tako Sloveniji kot tudi Manci :)

Primož je Mančin dolgoletni poslovni partner, s katerim sta skupno pot pričela že v začetku tega tisočletja. Potem, ko sta prvo desetletje preživela tudi kot zasebna partnerja, sta se konec leta 2010, ravno na prelomni točki pospešene rasti njune prireditvene agencije, sporazumno razšla.

Razhod v zasebnem življenju pa je očitno bil prava in pravočasna spodbuda za poslovno rast, saj je njuna siceršnja tesna prijateljska naveza, kljub temu, da je prešla težke preizkušnje, obstala in se le še okrepila. Primož, po poklicu sicer profesionalni »event planner« z Manco tvori sinergični dvojec, preplet dveh popolnoma različnih energij, ki stremita k skupnemu cilju. Vsekakor zelo nenavaden poslovni model, ki pa se je na presenečenje večine, obnesel. Kako, pa bosta obrazložila na dogodku kar sama!

 

Elvis Nukic

Elvis Nukić

Sem moški, ki je v srcu še vedno majhen fantič. Navihan, igriv, radoveden, sanjav …

No, seveda so leta prinesla s seboj tudi malce čustvene zrelosti in občasne resnosti. :) Večni romantik, igralec, pevec, voditelj, spiker in še kaj bi se našlo v opisu mojih številnih strasti, ki osrečujejo mojo dušo.

Še najbolj pa sem srečen, ko ljudem narišem nasmeh na obraz, jih spravim v dobro voljo ter odženem stran skrbi in tegobe. To je moje poslanstvo – širiti pozitivno energijo, ljubezen in toleranco. In svet je mnogo lepši za vse nas …

POVEZOVALCA DOGODKA:

Gregor Hribar

Gregor Hribar - Zeleni zabojček

“Najraje rešujem tehnične probleme, do te mere, da so za silo rešeni. Ah, ne, najraje govorim. Ne ne, res najraje prodajam na stojnici. Eh, mogoče je svobodno ustvarjanje idej tisto, kar me je najbolj veseli? Čakaj, če dobro premislim, čisto zares najraje prekladam besede, iz stavka v stavek, vse dokler ne stojijo ravno prav špičasto ali pa naravnost.

Inženir strojništva po izobrazbi in sem ter tja tudi po početju (silno zabavno, priporočam), direktor tedaj, ko se vpisuje v rubriko zaposlen (običajno manj zabavno, a eden mora biti), čisto zares pa vse po malem in tako seveda nič čisto zares – kot je najpogosteje v res majhnih podjetjih in kar me čisto zares najbolj veseli. Naše podjetje je pred leti iznašlo zabojčke ekoloških pridelkov, jim dalo ime Zeleni zabojčki, in zdaj jih že šesto leto skupaj s kmeti sestavlja in dostavlja številnim naročnikom po vsej Sloveniji.

To, da sem solastnik in direktor majhnega podjetja, mi daje popolno svobodo pri tem, kaj bomo delali kot podjetje (in tako tudi sam). Ta je omejena le s tem, da nas imajo naročniki dovolj radi, da še vedno naročajo naše izdelke in storitve. Krasen občutek (še posebno tiste dni, ko nas imajo radi in to tudi povedo) – ta skoraj popolna svoboda in hkrati odgovornost, da počneš nekaj tako pametnega, da spreminjaš svet na bolje. Da porabiš skoraj vsak dan svojega življenja na še kar pameten način – življenja je vsak dan manj in fino je, da se tega občasno spomnimo.”

 

Lenja Faraguna

lenja faraguna 2

Sem Lenja Faraguna. Ambasador sprememb, upanja in priložnosti. In ko mi je Urša povedala za idejo “naturščkov” za voditelje konference, sem si rekla: “To je čisto zares noro! … seveda sem ZA”. In ko sem izvedela še za oštekanega, “zelenega podjetnika”  in so-voditelja Gregorja, sem vedela, da bo Urši, Petri in Zory gorelo pod petami, ker ne bodo vedele, kaj njih in vse vas čaka (smeh).

Ampak tako, med nami podobno čutečimi in mislečimi, da boste vedele, jaz sem introvert v XXL obliki. Čisto resno. Oder je moje zavetje, a ponavadi na gala večerjah in velikih družabnih dogodkih (če me tja sploh spravite) v trenutkih, ki so namenjeni small talku, zmrznem (v sebi). Navzven pa to v 88% zakamufliram :)

Sicer sem v-tazadnjo-brcalka, copy-oz. originality-writer in MARketinški coach za hrabra podjetja, ki jim ni je**no vseeno zase, svoje zaposlene, stranke in svet! O MARketingu H2H (human to human) pišem v mojem novonastajajočem domu – www.lenja.fm. Po nenačrtovani ločitvi po 12 letih zakona, sem si dala 4 mesece, da se poberem. Kar me je držalo pokonci? Ljubezen do mojega dela, do podjetniških zgodb, ki jih želim pomagati povedati svetu, ker ga lahko izboljšajo. Verjamem v človeški talent, ki preredko pride na plano v vsem svojem sijaju, zato je to eno izmed mojih poslanstev z www.facebook.com/Mestodiamantov.
Želela bi živeti v svetu, kjer bi vsi lahko živeli od svojih hobijev, in nekaj vem zagotovo: če verjameš v človeka bolj kot sam verjame v sebe, bo (spet) postal najboljša verzija sebe.

In veste, kaj bi si želela, pa čeprav sem MARketišnki coach!? Za 1 leto vsem blagovnim znamkam odvzeti logo in vso oglaševanje! Da jih spomnim, kje se začne goli uspeh! Pri vrednotah ustanovitelja, lastnika ali direktorja ter pri izjemnem produktu ali storitvi, ki se manifestirajo v izkušnji stranke z vami, ki mora preseči vsa njena pričakovanja in ji polepšati življenje.

Tako, jaz pa grem zdaj Gregorju polepšat življenje in ga vprašat, v katerih petah misli, da mu bo bolj udobno? V polni peti ali oni ultra tanki! Hm …

Shine on! Vaša, Lenja.

Namig: Na dogodku se lepo nasmehnite, saj bosta lepe trenutke fotografsko zabeležila:

barbara_urban2

Barbara Reya in Urban Štebljaj – fotografa dogodka

W: www.barbarareya.si in www.svetlobne-iluzije.si

Dogodek bova fotografsko zabeležila Barbara Reya in Urban Štebljaj. Dva svobodna fotografa, ki sva odraščala skozi fotografijo tudi v tiskanih medijih, nekaj časa celo na istem. Leta izkušenj in poznavanje fotografskih potreb poslovnega je nekaj, kar se skozi leta naučiš v poslovnem svetu.

Barbara – Žal ne nosim visokih petk in krilc, vsaj ne tolikokrat, kot bi si želela. Pri delu moram biti hitra in mobilna, petke bi me ovirale pri lovljenju pravih fotografij. V fotografiji delno sicer ostajam v medijih, še raje pa skozi objektiv lovim zgodbe podjetnikov. V zadnjem času pa prek spleta naključij prav res več sodelujem s podjetnicami. Mogoče zato, ker se hitreje zmenimo :)
Sicer pa me podjetniško okolje stalno motivira s svojo neizmerno voljo, energijo in kreativnostjo.
Sledim poslanstvu, da mora biti dobra fotografija dosegljiva vsem, tudi tistim na začetku poslovne poti.

Urban – Skorajda deset let nazaj sem ustanovil podjetje Svetlobne iluzije d.o.o., ker sem ugotovil, da me redna služba uspava. Ker pa sem še premlad, da bi spal, sem se lotil fotografiranja, ter poglabljanja znanja s področja fotografije in bom v kratkem zaključil diplomo, v kateri se ukvarjam s korporativno portretno fotografijo.

Čeprav je izdelava korporativnih portretov moja glavna fotografska smer, se dobro počutim tudi v drugih zvrsteh, kot je lifestyle ali športna fotografija. Najpomembnejša mi je energija, ki se mora vzpostaviti za uspešno sodelovanje. Pa naj bo to na novo odprti s.p. z inovativno idejo ali večje podjetje z že uveljavljeno poslovno potjo.

 

P.s.: Organizatorke si pridržujemo pravice do spremembe urnika in vsebine dogodka.