500 podjetnic 2015

Bil je junij 2012. Na kavici oz čaju (Urša ne pije kave). Malo smo sanjale, malo pa res verjele, da je možno. Da v Sloveniji naredimo poslovni dogodek zgolj za ženske, drugačen, unikaten, kjer bomo zbrale 500 podjetnic. Dlje ko smo se pogovarjale o tem, bolj se nam je zdela ideja uresničljiva. Ko je padla odločitev, da bomo to res naredile v naši Sloveniji, smo bile že tako prepričane v dosegljivost števila 500, da smo dogodek poimenovale 500PODJETNIC.

skupna

18. 3. 2015, skoraj 3 leta kasneje, smo ta cilj dosegle!

530 podjetnic se je udeležilo dogodka 500 podjetnic (letos je bil organiziran tretje leto zapored)! Izjemno smo hvaležne vsaki udeleženki, saj ste prav ve tiste, ki dogodek naredite uspešen! Ne samo, da se je na dogodku ustvarilo mnogo novih poznanstev, vezi, idej in motivacije ter poguma, ampak je dogodek na ravni države prinesel še mnogo več. Z dogodkom 500 podjetnic smo začele mini revolucijo v Sloveniji, ko se iz večinske tekmovalne naravnanosti premikamo v večinsko povezovalen pristop k poslu. Manj tekmujmo, več se povezujmo, je naše sporočilo, ki je bilo letos zelo slišano.

Z leti se spreminjamo, nadgrajujemo in izboljšujemo, a naš slogan: KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA, je zapisan v skalo.

»SKUPAJ ZMOREMO VEČ« je bila rdeča nit letošnjega dogodka in že z nadpričakovano visoko udeležbo smo dokazale, kako srčno verjamemo v to. Brez VAS ni NAS, zato še enkrat – is srca hvala.

Fotografije z dogodka si lahko pogledate na naši Facebook strani<< 

Program je bil pester. Za začetek nas je preko zaslona pozdravil Ivo Boscarol, lastnik podjetja Pipistrel, ki je podprl idejo povezovanja in nas opomnil, da imamo ženske izjemno lastnost intuicije, katero naj uporabljamo v poslu.

Alenka Slabe in Karmen Intihar sta nas opomnili, da se lahko s plesom in glasbo sprostimo na najbolj naraven in čudovit način po napornem delovniku.

Alen in MitjaS svojo čustveno življenjsko zgodbo slepote, vztrajnosti, ekstremov in izjemnih uspehov, je Alen Kobilica prvič izvabil solzice iz mnogih izmed nas. Ne le, da to pove, ampak on dobesedno to živi, ko omeni, da:”ljudje preveč gledamo zunanji videz, podobo. Manj glejmo, raje si dovolimo bolj čutiti in slediti srcu …” Z Mitjem Morijem, tandemu v triatlonu, dosegata izjemne športne dosežke. Na dogodku sta poleg tega pokazala, kako zelo pomembno je sodelovanje, zaupanje in prijateljstvo … Še vedno se nismo odločile, kater je bolj lep, kar sta se spraševala na odru :)

Župan najlepšega mesta na svetu, Zoran Janković, nas je opomnil o pomembnosti vztrajanja, upanja, iskanja prednosti, kjerkoli se že nahajamo. Seveda je z nekaj anekdotami zabavno potrdil, da imamo res najlepšo prestolnico. In se strinjamo! :) Opozoril je tudi na to, da je pomembno takoj reševati nesoglasja in ne čakati, da prerastejo v uničujoč odnos.

brigita pircKer je bistvo dogodka povezovanje in mreženje, nam je mag. Brigita Pirc podala konkretne napotke in nasvete, s pomočjo katerih bomo v prihodnosti se lažje gradile nove poslovne vezi. Prvič smo jih lahko preizkusile kar tam, na dogodku, v času, namenjenem mreženju.

Še vedno nismo enotne ali nam je večjo potrditev dal sam obisk predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ker nam je s tem dokazal podporo tovrstnega povezovanja in naše celotne filozofije, ali njegov govor:»Zaupale ste vase, niste se predajale malodušju, zaupale ste v sodelavce, razmišljale ste “out of the box” in našle poti, ki so vas pripeljale iz vseh zadreg in zagat.”

Med ključnimi lastnostmi uspešnih podjetnic je izpostavil sposobnost, da so znale videti rešitve tam, kjer so drugi videli probleme.

predsednik Borut PahorPredsednik Pahor je v nagovoru izrazil prepričanje, da je rdeča nit današnjega srečanja “Skupaj zmoremo več!” zelo pomembno vodilo, saj poudarja potrebo po sodelovanju. “Iskreno verjamem v to, da je v življenju potrebno združevati moči, znanje, sposobnosti in energijo in mislim, da je to nekaj, brez česar ne moremo ustvarjati boljše družbe,” je poudaril predsednik Pahor in dodal, da posamezniki zelo redko dosežejo dovolj politične, družbene in gospodarske moči, da sami pomembno oblikujejo usodo. “Pogosto je za to, da usodo obrnemo v prid večine ljudi, odločilno, da združimo moči,” je še dodal in poudaril, da je tudi v slovenskih razmerah pomembno, da med seboj delimo dobre izkušnje in dobre prakse.

Manca in PrimožManca Špik in Primož Goričnik sta pokazala, kako se lahko z dobro komunikacijo in spoštovanjem poslovno sodelovanje nadaljuje kljub razhodu v osebnem partnerstvu in, da le-ta ne rabi biti razlog za poslovni padec.

Kot veste, se vsako leto vedno bolj trudimo, da poskrbimo tudi za prepoznavnost vsake udeleženke. Tako se je lahko vsaka izmed vas opisala na naši spletni strani: http://www.arhiv.500podjetnic.si/udelezenke-2015/, pridobile smo nekaj medijskih sponzorjev, ki bodo poskrbeli za prepoznavnost nekaterih udeleženk, ena izmed vas pa je bila celo izžrebana, da se predstavi kar tam na odru, na dogodku. Srečna izbranka je tokrat bila Barbara Strgar (Škatlica).

Za svojevrstno šokiranje vseh nas sta poskrbela akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanic, katera nastop smo spremljale stoje, z odprtimi usti in fotoaparatih v akciji.

Elvis Nukić nas je malo pozabaval s svojimi multi talenti.

Ksenja in AndrejKsenija in Andrej Božič sta izvabila mnogo iskrenih aplavzov med njunim govorom, saj sta nas ganila s svojo srčnostjo, človečnostjo, strastjo in čudovitim primerom povezovanja v sicer ciljno usmerjenem poslovnem delu. Zdaj vemo, zakaj sta lahko “oživela Steklarno Hrastnik” in mnoga ostala podjetja ter zaposlenim povrnila strast, upanje, spoštovanje in samozavest.

Anđelka i MajaMaja Smoljo & Anđelka Toto Ormuž, gostji iz tujine, sta rešili težavo večine podjetnic – kako zaščititi pete naših ljubih čevljev, ki se vedno uničujejo pri vožnji z avtomobilom. Moški bodo to težje razumeli, ampak verjemite – to ni tako majhen problem, s katerim se soočamo :)

Še enkrat bi se rade posebej zahvalile sponzorjem dogodka 500 podjetnic, ki so finančno omogočili ta dogodek ter za naše udeleženke pripravili mnogo izjemnih daril.

Posebna zahvala gre našemu generalnemu sponzorju dogodka Si.mobil-u.

Več o sponzorjih na tej povezavi<<

Za tako široko prepoznavnost dogodka pa smo zelo hvaležne vsem združenjem, društvom, zavodom … in podjetjem, s katerimi smo se povezale >>. Hvala vsem!

Zori, Ušra in PetraVeliko zahval, a to samo še enkrat dokazuje, da SKUPAJ ZMOREMO VEČ!

V znamenju metuljev (simbol preobrazbe, lahkotnosti, nežnosti, spremembe, lepote …) in zdaj že v tradicionalnem stilu rdečega »dress cod-a«, smo zagotovo pustile pečat v Sloveniji, ki se tudi s pomočjo takih dogodkov zaveda vedno pomembnejše moči povezovanja in sodelovanja.

Se vidimo naslednje leto! :)

Vaše,
Zori, Urša in 5ra